Vill du bo här?
Så här gör du

Barnbo / Stockholm

Boende för alla familjekonstellationer

På Bjursätragatan i Rågsved ska Sveafastigheter utveckla konceptet Barnbo, optimala bostadslösningar för hälsa, utveckling och välbefinnande för barn.
Boendeform

Hyresrätt

Inflyttning

2028

Antal lägenheter

42 st

Lägenhetsstorlek

1-3 RoK

Parkering

Ja, garage

Hyresbostäder Barnbo Rågsved Sveafastigheter

Hyresboende med barnen i fokus

Barnbo erbjuder en innovativ variation av lägenhetsstorlekar för en mångfald av familjekonstellationer, byggda med investeringsstöd och lägre hyror. I husets bottenvåning finns ett studierum gestaltat utifrån barns olika behov som erbjuder studiero och organiserad läxhjälp.

Tryggt och inspirerande

Befintlig trafiksäker koppling till Snösätraskolan utvecklas till ett naturstråk för barns jämställda rörelserikedom och frihet – Skolstigen. Längs Skolstigen finns en blandning av utvecklande rörelseutmaningar för barns motorik. Gömda gungor, klättrings- och balansutmaningar är exempel. Skolstigen fungerar som en förlängning av gården och genom att addera belysning och mindre väderskydd skapas attraktivitet och trygghet under hela året.

Nyproduktion med hög miljömedvetenhet

Barnbo har hög miljömedvetenhet, och ett lågt koldioxidavtryck. Byggnaden uppförs i en kombination av träbyggande och grönbetong och utrustas med plusenergiteknik. Takets södervända delar kläds med högeffektiva solceller, den producerade energin används till både el och värme viket skapar goda energiförutsättningar. Detta kompletteras med low-tech lösningar som odling på gården.

Hyresbostäder Bjursätragatan Rågsved

Du kan läsa mer om projektet här.

Kontakt
Kontakt Hyresadministrationen
010-722 38 00
Information & Dokument
Byggstart
2026
Snittstorlek lägenhet
51 m2
Arkitekt
White arkitekter
Totalentreprenör
Ej upphandlad
Projektchef
Viktor Gärde
Kontaktuppgifter hyresgäster
info@sveafastigheter.se
Bo i Barnbo Stockholm

För att ha möjlighet att hyra en bostad i Barnbo behöver du stå i Sveafastigheters bostadskö. Det är helt kostnadsfritt och det går snabbt och enkelt att ställa sig i kön.

All information gällande hur bostadskön fungerar hittar du på sidan för våra hyresgäster

Till bostadskön