Vill du bo här?
Så här gör du

Barnbo / Stockholm

Boende för alla familjekonstellationer

På Bjursätragatan i Rågsved ska Sveafastigheter utveckla konceptet Barnbo, optimala bostadslösningar för hälsa, utveckling och välbefinnande för barn.
Boendeform

Hyresrätt

Inflyttning

2028

Antal lägenheter

42 st

Lägenhetsstorlek

1-3 RoK

Parkering

Ja, garage

Hyresbostäder Barnbo Rågsved Sveafastigheter

Hyresboende med barnen i fokus

Barnbo erbjuder en innovativ variation av lägenhetsstorlekar för en mångfald av familjekonstellationer, byggda med investeringsstöd och lägre hyror. I husets bottenvåning finns ett studierum gestaltat utifrån barns olika behov som erbjuder studiero och organiserad läxhjälp.

Tryggt och inspirerande

Befintlig trafiksäker koppling till Snösätraskolan utvecklas till ett naturstråk för barns jämställda rörelserikedom och frihet – Skolstigen. Längs Skolstigen finns en blandning av utvecklande rörelseutmaningar för barns motorik. Gömda gungor, klättrings- och balansutmaningar är exempel. Skolstigen fungerar som en förlängning av gården och genom att addera belysning och mindre väderskydd skapas attraktivitet och trygghet under hela året.

Nyproduktion med hög miljömedvetenhet

Barnbo har hög miljömedvetenhet, och ett lågt koldioxidavtryck. Byggnaden uppförs i en kombination av träbyggande och grönbetong och utrustas med plusenergiteknik. Takets södervända delar kläds med högeffektiva solceller, den producerade energin används till både el och värme viket skapar goda energiförutsättningar. Detta kompletteras med low-tech lösningar som odling på gården.

Hyresbostäder Bjursätragatan Rågsved

Du kan läsa mer om projektet här.

Information & Dokument
Byggstart
2026
Snittstorlek lägenhet
51 m2
Arkitekt
White arkitekter
Totalentreprenör
Ej upphandlad
Projektchef
Viktor Gärde
Kontaktuppgifter hyresgäster
info@sveafastigheter.se
Bo i Barnbo Stockholm

Sveafastigheter förmedlar alla lediga lägenheter genom HomeQ. Det är gratis att stå i bostadskön hos HomeQ. Du skapar ett konto på www.homeq.se där du också gör din intresseanmälan för de lägenheter som matchar dina önskemål.

Sveafastigheters uthyrare behandlar din intresseanmälan och bjuder in till visning av den aktuella lägenheten om du är godkänd enligt vår uthyrningspolicy. Du hittar vår uthyrningspolicy under fliken "Att bo hos oss".

Till bostadskön