Vill du bo här?
Så här gör du
Uthyrning pågår

Fruängen 2 / Enköping

Hyresbostäder i nytt kvarter med småstadskänsla i Enköping

I Fruängen 2 bygger vi 103 st yteffektiva hyreslägenheter med en grön gård med plats för personliga möten och umgänge.
Boendeform

Hyresrätt

Projektstatus

Uthyrning pågår

Inflyttning

2023

Antal lägenheter

103 st

Lägenhetsstorlek

1-5 RoK

Parkering

Ja

Bostäder Enköping

Sveafastigheter fortsätter att växa i Enköping och i det nyexploaterade området Älvdansen som angränsar till tågstationen och har den gröna skogen ända in på husknuten.

Yteffektiva hyreslägenheter i nya stadsdelen Älvdansen Enköping

I Fruängen 2 bygger vi 103 stycken yteffektiva hyreslägenheter med en grön gård med plats för personliga möten och umgänge. Fasaderna är skiftande i puts med inslag av trä och har varierande färgsättning för att skapa en härlig och gemytlig småstadskänsla. Taken stoltserar med solceller som värmer upp fastigheten.

Nyfiken på att bo i Enköping? Läs också om våra två intilliggande kvarter med lediga hyresrätter i Älvdansen.

 

 

Hitta lediga hyreslägenheter i Fruängen 2  Enköping

Hur fungerar det med publicering och uthyrning av lägenheterna?

Publicering

Lägenheterna publiceras löpande under menyvalet Lediga lägenheter,  på vår hemsida. Då lägenheterna är under produktion kan ingen visning erbjudas och beslut om intresse på lediga lägenheter får tas baserat på information och bilder i annonsen. Åk gärna till området och titta utomhus för att få en uppfattning om hur husen och lägenheterna ligger. 

Hur söker jag en lägenhet?

När det finns en tillgänglig lägenhet har du möjlighet att göra upp till 3 intresseanmälningar på de lägenheter som finns annonserade under menyvalet Lediga lägenheter. För att kunna lämna ditt intresse för en specifik lägenhet, behöver du registrera dig i vår bostadskö och vara inloggad på Mina sidor.

Vad händer efter ansökningstidens slut?

När publiceringen har avslutats startar handläggningen av de intresseanmälningar vi har fått in på respektive lägenhet. Vi kommer då att skicka ut ca 3-5 erbjudanden på Mina sidor, till de sökande som står först i kön på en lägenhet. Tänk på: att vi hanterar många lägenheter samtidigt och handläggningstiden är därför något längre än vanligt. All handläggning sker i turordning.

Jag har fått ett erbjudande på Mina sidor, vad innebär det?

Erbjudandet innebär att du är en av 3–5 andra personer, som har blivit erbjudna att tacka ja eller nej till fortsatt intresse om att gå vidare till nästa steg i uthyrningsprocessen. Förbered gärna dina inkomstintyg så att du har dem klara om du skulle gå vidare till nästa steg så kommer handläggningen att gå snabbare.

Hur vet jag om jag har gått vidare till nästa steg?

Sista datum för att svara på erbjudandet hittar du på Mina sidor. Efter att svarstiden har gått ut kommer vi att kontakta den person som står först i kön bland de som har tackat ja. Den sökande som står först på tur, kontaktas via e-post och får då information om vilka dokument vi behöver, för att göra en inkomstprövning. Kom ihåg att kolla din skräppost, så att du inte missar mail från oss.

Jag har inte fått något mail – har jag inte gått vidare?

Du som har sökt en lägenhet och inte har fått något mail av oss, meddelas inte automatiskt att du inte har gått vidare, förrän hela uthyrningsprocessen är avslutad. Så länge inkomstprövningen pågår för en annan sökande, har du fortfarande chansen att det blir du som erbjuds lägenheten. Om den sökande inte uppfyller vår uthyrningspolicy, går turen vidare till nästa person i kön. Den person som står näst på tur, blir då kontaktad på samma sätt, för en inkomstprövning.

Varför syns lägenheten som ”tillgänglig” på Bostadsväljaren?

Under tiden som erbjudandefasen är pågående har lägenheten statusen ”Tillgänglig” i Bostadsväljaren. När hela uthyrningsprocessen är avslutad kommer lägenhetens status att ändras till ”Uthyrd”.

Kontakt
Kontakt Hyresadministrationen
010-722 38 00
Information & Dokument
Arkitekt
Backhans & Hahn Arkitekter
Projektchef
Caroline Hansols
Förvaltare
William Jernberg
Adress
Frejas allé 12, 10, 8, 6, och Idunvägen 5
Jag är nyfiken på projektet, håll mig uppdaterad!

Står du i Sveafastigheters bostadskö?
Ja
Nej
Jag samtycker till Sveafastigheters gällande villkor och hantering av personuppgifter