Vill du bo här?
Så här gör du

Gamla Landsvägen / Nacka

Ytsmarta hyresrätter för alla åldrar

Nacka Kommun har beslutat att markanvisa 87 hyreslägenheter med integrerad gruppbostad intill Ektorps Centrum i Nacka till Sveafastigheter.
Boendeform

Hyresrätt

Inflyttning

2025

Antal lägenheter

87 st

Lägenhetsstorlek

1-4 RoK

Sveafastigheter har i samarbete med Kirsh + Dereka Arkitekter utvecklat ett förslag för utveckling av 77 mindre hyreslägenheter samt en gruppbostad om 10 lägenheter utmed Gamla Landsvägen i stadsdelen Ektorp i Nacka.

Hyresgästerna kommer att erbjudas tillgång till cykelpool med bland annat lådcyklar och reparationsverkstad.

Hyreslägenheterna kommer i huvudsak att utgöras av yteffektiva 1-3 rumslägenheter med en medelyta om cirka 45 kvadratmeter. Hyresgästerna kommer att erbjudas tillgång till cykelpool med bland annat lådcyklar och reparationsverkstad. Sveafastigheter vill uppmuntra till ökad användning av cykel och kollektivtrafik framför användning av egen bil.

”Vi vill utveckla bostäder där vi vill uppmuntra våra hyresgästers möjligheter att göra hållbara val, som att använda gång, cykel och kollektivtrafik som de mest naturliga sätten att förflytta sig säger Lars Gärde, grundare och affärsutvecklingschef på Sveafastigheter.

Utöver de 77 hyreslägenheterna kommer en integrerad gruppbostad att byggas, något som  Helene Skantze, Socialnämndens ordförande i Nacka välkomnar: ”Gruppbostaden som innehåller 10 lägenheter är mycket efterlängtad här i Nacka. Det är en glädje att äntligen kunna erbjuda de som behöver den här typen av lägenheter ett bra alternativ inom kommunens gränser”, säger Helene Skantze.

Bostäderna blir samtidigt ett välkommet tillskott av hyresrätter för alla åldrar i ett område med god tillgång till service, sjukvård och publika kommunikationer.  Bostäderna med fasader i puts och tegel kommer att harmoniera väl med nuvarande bebyggelse i området. Preliminär byggstart sommaren 2023.

 

Kontakt
Växeln
0200-22 72 00
Information & Dokument
Byggstart
2023
Projektchef
Caroline Hansols
Arkitekt
Kirsh Dereka Arkitekter
Bo i Gamla Landsvägen Nacka

Sveafastigheter förmedlar alla lediga lägenheter genom HomeQ. Det är gratis att stå i bostadskön hos HomeQ. Du skapar ett konto på www.homeq.se där du också gör din intresseanmälan för de lägenheter som matchar dina önskemål.

Sveafastigheters uthyrare behandlar din intresseanmälan och bjuder in till visning av den aktuella lägenheten om du är godkänd enligt vår uthyrningspolicy. Du hittar vår uthyrningspolicy under fliken "Att bo hos oss".

Till bostadskön