Vill du bo här?
Så här gör du

Hagsätra Hub / Stockholm

Nytt landmärke i Hagsätra centrum

Sveafastigheter Bostad ska bygga ett nytt landmärke i Hagsätra Centrum med 84 hyresbostäder som inrymmer bland annat kollektivlägenheter samt verksamheter som till exempel co-working, cykelverkstad och Sveriges minsta biograf.
Boendeform

Hyresrätt

Projektstatus

Detaljplanefas

Inflyttning

2027

Antal lägenheter

84 st

Hyreslägenheter Stockholm Hagsätra

Förslaget går under namnet ”Hagsätra Hub” – där bildning, idrott och gemenskap utgör ledorden för Hagsätras nya landmärke, ett bostadshus med fokus på social hållbarhet. Byggnaden och gårdens utformning främjar rörelse och ett aktivt liv, och ett stort fokus har varit att hitta sociala samlingsytor för att skapa möten mellan generationer och locka fler besökare till Hagsätra. Utöver att adressera Hagsätras specifika behov ställdes höga krav på den arkitektoniska kvaliteten.

”bildning, idrott och gemenskap utgör ledorden för Hagsätras nya landmärke”

Sveafastigheter och Belatchew Arkitekter ville med sitt bidrag ge Hagsätra en ny modern siluett. Hållbarhet genomsyrar hela projektet och huset har låg energiförbrukning, solceller på taket och digitaliserade funktioner som erbjuder hyresgästerna klimatsmarta alternativ som bilpool, lastcyklar och leveransboxar för varor vilket gör att bilparkering inte behövs.

Kontakt
Kontakt Hyresadministrationen
010-722 38 00
Information & Dokument
Byggstart
2025
Inflyttning
2027
Arkitekt
Belatchew Arkitekter
Projektchef
Viktor Gärde
Bo i Hagsätra Hub Stockholm

För att ha möjlighet att hyra en bostad i Hagsätra Hub behöver du stå i Sveafastigheters bostadskö. Det är helt kostnadsfritt och det går snabbt och enkelt att ställa sig i kön.

All information gällande hur bostadskön fungerar hittar du på sidan för våra hyresgäster

Till bostadskön