Vill du bo här?
Så här gör du
Uthyrning pågår

Näckrosen, Jordbro / Haninge

Social hållbarhet och rejäla klimatsatsningar

I ett av Sveriges mest spännande stadsutvecklingsprojekt utvecklar Sveafastigheter hyresbostäder i Jordbro med egen förvaltning.
Boendeform

Hyresrätt

Projektstatus

Uthyrning pågår

Inlyttning

2023

Antal lägenheter

367 st

Parkering

Ja, garage

Hyresbostäder Jordbro

Hyresbostäder med nytänkande klimatlösningar

I Jordbro centrum möts nya handelslokaler och med attraktiva hyresbostäder – med fokus på nytänkande klimatlösningar och social hållbarhet.

Nära vacker natur och kommunikation

Nära vacker natur och utmärkta kommunikationer till såväl Stockholm som Nynäshamn kommer Jordbro centrum att bli ett attraktivt och hållbart områdescentrum. Det nya Jordbro centrum kommer att bli ett blandat kvarter, med både bostadsrätter, hyresrätter och förskola. Men där också butiker och närservice utgör en viktig del i vardagslivet.

Se lägenheternas läge i husen:


Hur fungerar det med publicering och uthyrning av lägenheterna?

Publicering

Lägenheterna publiceras löpande under menyvalet Lediga lägenheter,  på vår hemsida. Då lägenheterna är under produktion kan ingen visning erbjudas och beslut om intresse på lediga lägenheter får tas baserat på information och bilder i annonsen. Åk gärna till området och titta utomhus för att få en uppfattning om hur husen och lägenheterna ligger. 

Hur söker jag en lägenhet?

När det finns en tillgänglig lägenhet har du möjlighet att göra upp till 3 intresseanmälningar på de lägenheter som finns annonserade under menyvalet Lediga lägenheter. För att kunna lämna ditt intresse för en specifik lägenhet, behöver du registrera dig i vår bostadskö och vara inloggad på Mina sidor.

Vad händer efter ansökningstidens slut?

När publiceringen har avslutats startar handläggningen av de intresseanmälningar vi har fått in på respektive lägenhet. Vi kommer då att skicka ut erbjudande på Mina sidor till de sökande som står först i kön på en lägenhet. Tänk på: att vi hanterar många lägenheter samtidigt och handläggningstiden är därför något längre än vanligt. All handläggning sker i turordning.

Jag har fått ett erbjudande på Mina sidor, vad innebär det?

Erbjudandet innebär att du är en av några andra personer som har blivit erbjudna att tacka ja eller nej till fortsatt intresse om att gå vidare till nästa steg i uthyrningsprocessen. Förbered gärna dina inkomstintyg (såsom anställningsintyg, lönespecifikationer m.m.) så att du har dem klara om du skulle gå vidare till nästa steg så kommer handläggningen att gå snabbare.

Hur vet jag om jag har gått vidare till nästa steg?

Sista datum för att svara på erbjudandet hittar du på Mina sidor. Efter att svarstiden har gått ut kommer vi att kontakta den person som står först i kön bland de som har tackat ja. Den sökande som står först på tur kontaktas via e-post och får då information om vilka dokument vi behöver för att göra en inkomstprövning. Kom ihåg att kolla din skräppost, så att du inte missar mail från oss.

Jag har inte fått något mail – har jag inte gått vidare?

Du som har sökt en lägenhet och inte har fått något mail av oss meddelas inte automatiskt att du inte har gått vidare förrän hela uthyrningsprocessen är avslutad. Så länge inkomstprövningen pågår för en annan sökande har du fortfarande chansen att det blir du som erbjuds lägenheten. Om den sökande inte uppfyller vår uthyrningspolicy går turen vidare till nästa person i kön. Den person som står näst på tur blir då kontaktad på samma sätt för en inkomstprövning.

Varför syns lägenheten som ”tillgänglig” på Bostadsväljaren?

Under tiden som erbjudandefasen är pågående har lägenheten statusen ”Tillgänglig” i Bostadsväljaren. När hela uthyrningsprocessen är avslutad kommer lägenhetens status att ändras till ”Uthyrd”.

Blandade kvarter med 367 hyreslägenheter

Sveafastigheter kommer att utveckla 367 attraktiva hyreslägenheter för olika behov och med olika funktioner. Projektet innefattar tolv stycken LSS lägenheter och en gemensamhetslokal. Med fokus på social hållbarhet kommer Sveafastigheter acceptera olika former av försörjningsstöd som inkomstgrundande. Det kommer att ge fler möjlighet att kunna hyra sin egen lägenhet med förstahandskontrakt.

Med tanke om miljön

Näckrosen byggs med slimmade stommar, återvunnet armeringsjärn och klimatförbättrad betong i grundplatta, platsgjutna källarväggar och undergjutningar. Åtgärderna, tillsammans med en optimerad konstruktion, beräknas minska koldioxidutsläppet med minst 40 procent jämfört med om ny armering, traditionell betong och standardiserad konstruktion använts.

Näckrosen är också pilotprojekt för Sveafastigheters och H2 Entreprenads samarbete med Prodikt, som är en plattform för att klimatberäkna allt ingående material som används vid byggnationen.

Kontakt
Kontakt Hyresadministrationen
010-722 38 00
Information & Dokument
Byggstart
2021
Inflyttning
2023
Arkitekt
Kirsh + Dereka Arkitekter
Tvättmaskin & torktumlare
Ja, i lägenheten
Projektchef
Åsa Hansson
Adress
Blåkragegränd 3, 4, 5, 7, 9 och Hurtigs väg 21, 27A, 27B, 29, 33, 37och Rundmössegränd 3-9
Förvaltare
Anton Lindkvist
Jag är nyfiken på projektet, håll mig uppdaterad!

Står du i Sveafastigheters bostadskö?
Ja
Nej
Jag samtycker till Sveafastigheters gällande villkor och hantering av personuppgifter