Vill du bo här?
Så här gör du

Sjöstadshöjden / Stockholm

Ett naturnära citykvarter

Sveafastigheter bygger lägenheter i den nya stadsdelen Sjöstadshöjden, som binder ihop Hammarby sjöstad och Hammarbyhöjden.
Boendeform

Hyresrätt & Bostadsrätt

Projektstatus

Detaljplaneskede

Inflyttning

2032

Antal lägenheter

128 st

Hyreslägenheter Stockholm

Bostäderna som ska utvecklas bygger på flera olika hörnstenar. Ungas inflytande och jämställd stadsplanering samt stadmässighet i naturnära miljö med uppmuntran till fysisk aktivitet, hälsa och välmående. Kvarteren ska utvecklas klimatmässigt hållbart med solceller och plusenergiteknik.

Sveafastigheter har underdetaljplanearbetet samarbetat med Fryshuset, där gymnasieelever involverades i projektet genom stadsutvecklingsworkshops och lektioner tillsammans med White Arkitekter.

Fryshuset har i över 30 år arbetat med att skapa förutsättningar för att unga ska kunna påverka och känna sig delaktiga i samhället. I det här samarbetet kommer unga att konkret påverka stadsutvecklingen och vara delaktiga i utvecklingen av framtidens boendeformer, säger Maj Pettersson, Projektledare Fryshusmodellen för ungas delaktighet.

Hyresbostäder Stockholm

Hyresbostäder Stockholm Sjöstaden

Hyresbostäder Sjöstadshöjden Stockholm

Kontakt
Kontakt Hyresadministrationen
010-722 38 00
Information & Dokument
Byggstart
2030
Inflyttning
2032
Arkitekt
White arkitekter
Projektchef
Caroline Hansols
Bo i Sjöstadshöjden Stockholm

För att ha möjlighet att hyra en bostad i Sjöstadshöjden behöver du stå i Sveafastigheters bostadskö. Det är helt kostnadsfritt och det går snabbt och enkelt att ställa sig i kön.

All information gällande hur bostadskön fungerar hittar du på sidan för våra hyresgäster

Till bostadskön