Vill du bo här?
Så här gör du

Söderby / Brandbergen

Centrala hyresbostäder med privata gårdar

Vid Brandbergens centrum har 403 hyresbostäder i olika storlekar byggts. Ett välkommet tillskott med närhet till service och kommunikationer. Projektet består av tre kvarter om sex hus med hyreslägenheter om 1 till 4 rum och kök. Storlekarna varierar mellan 27 till dryga 100 kvm.
Boendeform

Hyresrätt

Projektstatus

Inflyttad

Antal lägenheter

403

Lägenhetsstorlek

1-4 RoK

Parkering

Ja, garage och p-platser

Adress

Orions Bälte 27

Hyresbostäder Brandbergen

Gemensamma sociala utomhusytor

Mellan husen finns upphöjda gårdar som hyresgästerna delar med varandra. Gårdarna blir trygga platser att träffa sina grannar och plats för barnen att leka utan trafik.

I de nya husen byggs också moderna affärslokaler som tillför ett nytt affärsstråk längs hela nya bostadsdelen. Brandbergens inomhuscentrum förlängs ut i nya delen. De nya husen kommer tillföra fler människor till platsen som bidrar till rörelse i området och efterfrågan på lokala butiker såsom butiker, bageri, restauranger och övrig service.

Välplanerade hyresbostäder

Här erbjuds välplanerade hyreslägenheter med balkong eller uteplats för de flesta lägenheterna, i ett minst sagt centrumnära läge till Brandbergen. Kvarteren innehåller 403 ytsmarta hyresbostäder som liksom alla Sveafastigheters hus är helt rökfria. Fastighetens p-platser och garageplatser är utspridda runt kvarteren.

Lägenheterna är modernt inredda i vitt med ekparkettgolv. Badrummen är helkaklade i grått och inredda med dusch, tvätt och torkmöjligheter. Köken är utrustade med spis som har glaskeramikhäll. Digitalt grundutbud från Tele2 ingår i hyran. Bredband kan tecknas med Tele2 eller valfri leverantör via Itux öppen fiber.

Hyreslägenheterna värms upp med radiatorer samt mekanisk från och tilluft med värmeåtervinning. Det innebär att vi kan återanvända 90 % av den värme som kommer från lägenheterna samtidigt som man lätt reglerar temperaturen i det egna hemmet. Uppvärmning samt kall-/varmvatten ingår i hyran. Den el som förbrukas mäts och debiteras hyresgästen separat. 

Bostadsväljaren, se lägenheternas läge i husen:


Hur fungerar det med publicering och uthyrning av lägenheterna?

Publicering

Om en lägenhet sägs upp publiceras denna under menyvalet Lediga lägenheter på vår hemsida. Åk gärna till området och titta utomhus för att få en uppfattning om hur husen och lägenheterna ligger. 

Hur söker jag en lägenhet?

När det finns en tillgänglig lägenhet har du möjlighet att göra upp till 3 intresseanmälningar på de lägenheter som finns annonserade under menyvalet Lediga lägenheter. För att kunna lämna ditt intresse för en specifik lägenhet, behöver du registrera dig i vår bostadskö och vara inloggad på Mina sidor.

Vad händer efter ansökningstidens slut?

När publiceringen har avslutats startar handläggningen av de intresseanmälningar vi har fått in på respektive lägenhet. Vi kommer då att skicka ut ca 3-5 erbjudanden på Mina sidor, till de sökande som står först i kön på en lägenhet. Tänk på: att vi hanterar många lägenheter samtidigt och handläggningstiden är därför något längre än vanligt. All handläggning sker i turordning.

Jag har fått ett erbjudande på Mina sidor, vad innebär det?

Erbjudandet innebär att du är en av 3–5 andra personer som har blivit erbjudna att tacka ja eller nej till fortsatt intresse om att gå vidare till nästa steg i uthyrningsprocessen. Förbered gärna dina inkomstintyg så att du har dem klara om du skulle gå vidare till nästa steg så kommer handläggningen att gå snabbare.

Hur vet jag om jag har gått vidare till nästa steg?

Sista datum för att svara på erbjudandet hittar du på Mina sidor. Efter att svarstiden har gått ut kommer vi att kontakta den person som står först i kön bland de som har tackat ja. Den sökande som står först på tur kontaktas via e-post och får då information om vilka dokument vi behöver för att göra en inkomstprövning. Kom ihåg att kolla din skräppost, så att du inte missar mail från oss.

Jag har inte fått något mail – har jag inte gått vidare?

Du som har sökt en lägenhet och inte har fått något mail av oss meddelas inte automatiskt att du inte har gått vidare förrän hela uthyrningsprocessen är avslutad. Så länge inkomstprövningen pågår har du fortfarande chansen att det blir du som erbjuds lägenheten. Om den sökande inte uppfyller vår uthyrningspolicy går turen vidare till nästa person i kön. Den person som står näst på tur blir då kontaktad på samma sätt för en inkomstprövning.

Varför syns lägenheten som ”tillgänglig” på Bostadsväljaren?

Under tiden som erbjudandefasen är pågående har lägenheten statusen ”Tillgänglig” i Bostadsväljaren. När hela uthyrningsprocessen är avslutad kommer lägenhetens status att ändras till ”Uthyrd”.

Hyresbostäder Brandbergen
Hyresbostäder Brandbergen
Hyresbostäder Brandbergen
Hyresbostäder Brandbergen
Kontakt
Kontakt Hyresadministrationen
010-722 38 00
Information & Dokument
Inflyttning
2023
Förvaltare
Anton Lindkvist
Adress
Orion Bälte 14, 17, 22, 27, 38, 56, 58
Bo i Söderby Brandbergen

För att ha möjlighet att hyra en bostad i Söderby behöver du stå i Sveafastigheters bostadskö. Det är helt kostnadsfritt och det går snabbt och enkelt att ställa sig i kön.

All information gällande hur bostadskön fungerar hittar du på sidan för våra hyresgäster

Till bostadskön