Vill du bo här?
Så här gör du

Ströpsta / Nykvarn

Hyresbostäder intill milsvida skogar, rena vatten och öppna landskap

I Ströpsta bor du i ett lugnt område med närhet till natur och goda kommunikationer. Det går bra bussförbindelser till Nykvarns Centrum, med bland annat livsmedelsbutik, apotek, restauranger, caféer, bibliotek och frisör.
Boendeform

Hyresrätt

Projektstatus

Inflyttad

Antal lägenheter

178

Lägenhetsstorlek

1-4 RoK

Parkering

Ja

Bostadsväljaren, se lägenheternas läge i husen:


Hyresbostäder med närhet till allt

I Ströpsta bor du nära skogen, öppna landskap, lekplats och skolor.

Här finns något för alla! Registrera din intresseanmälan för projektet längst ner på denna sida för att få löpande information om uthyrningen.

I området finns bland annat en lekplats och en gemensam grillplats. Kvarteret innehåller 178 hyresbostäder som liksom alla Sveafastigheters hus är helt rökfria. Fastighetens p-platser och cykelparkeringar är utspridda runt kvarteret.

Upptäck vandringen i Jägarskogens naturreservat eller besök friluftsområdet Oxvreten. Vill du hellre sola och bada finns det populära Hökmossbadet endast 10 minuter bort med bil. För den kulturintresserade finns biblioteket med lokalen Qulturum Sländan. Ett nav för kulturevenemang såsom scenkonst, film, författarsamtal och konserter. För de unga finns det lekplatser bara ett stenkast bort. Samt Fritidsfabriken som är Nykvarns lokala fritidsgård. Här samlas ungdomar för olika aktiviteter och sociala interaktioner.

Klimatsmarta val

Husen byggs med massiv trästomme och kommer ha en energianvändning nära halva det krav som Boverkets byggregler har. För att du på ett enkelt sätt ska kunna göra klimatsmarta val i vardagen finns ett miljörum i direkt anslutning till huset. Där kan du sortera ditt avfall.

Goda kommunikationer

Ströpsta ligger i Nykvarns kommun som tillhör Stockholms län, vilket gör att du kan åka med ditt SL-kort. För dig som pendlar finns snabba tågförbindelser med Stockholm och Eskilstuna. Motorvägarna E20 och E4 tar dig snabbt med egen bil dit du önskar.

Hur fungerar det med publicering och uthyrning av lägenheterna?

Publicering

Om en lägenhet sägs upp publiceras denna under menyvalet Lediga lägenheter,  på vår hemsida. Åk gärna till området och titta utomhus för att få en uppfattning om hur husen och lägenheterna ligger. 

Hur söker jag en lägenhet?

När det finns en tillgänglig lägenhet har du möjlighet att göra upp till 3 intresseanmälningar på de lägenheter som finns annonserade under menyvalet Lediga lägenheter. För att kunna lämna ditt intresse för en specifik lägenhet, behöver du registrera dig i vår bostadskö och vara inloggad på Mina sidor.

Vad händer efter ansökningstidens slut?

När publiceringen har avslutats startar handläggningen av de intresseanmälningar vi har fått in på respektive lägenhet. Vi kommer då att skicka ut ca 3-5 erbjudanden på Mina sidor, till de sökande som står först i kön på en lägenhet. Tänk på: att vi hanterar många lägenheter samtidigt och handläggningstiden är därför något längre än vanligt. All handläggning sker i turordning.

Jag har fått ett erbjudande på Mina sidor, vad innebär det?

Erbjudandet innebär att du är en av 3–5 andra personer, som har blivit erbjudna att tacka ja eller nej till fortsatt intresse om att gå vidare till nästa steg i uthyrningsprocessen. Förbered gärna dina inkomstintyg så att du har dem klara om du skulle gå vidare till nästa steg så kommer handläggningen att gå snabbare.

Hur vet jag om jag har gått vidare till nästa steg?

Sista datum för att svara på erbjudandet hittar du på Mina sidor. Efter att svarstiden har gått ut kommer vi att kontakta den person som står först i kön bland de som har tackat ja. Den sökande som står först på tur, kontaktas via e-post och får då information om vilka dokument vi behöver, för att göra en inkomstprövning. Kom ihåg att kolla din skräppost, så att du inte missar mail från oss.

Jag har inte fått något mail – har jag inte gått vidare?

Du som har sökt en lägenhet och inte har fått något mail av oss, meddelas inte automatiskt att du inte har gått vidare, förrän hela uthyrningsprocessen är avslutad. Så länge inkomstprövningen pågår för en annan sökande, har du fortfarande chansen att det blir du som erbjuds lägenheten. Om den sökande inte uppfyller vår uthyrningspolicy, går turen vidare till nästa person i kön. Den person som står näst på tur, blir då kontaktad på samma sätt, för en inkomstprövning.

Varför syns lägenheten som ”tillgänglig” på Bostadsväljaren?

Under tiden som erbjudandefasen är pågående har lägenheten statusen ”Tillgänglig” i Bostadsväljaren. När hela uthyrningsprocessen är avslutad kommer lägenhetens status att ändras till ”Uthyrd”.

Kontakt
Kontakt Hyresadministrationen
010-722 38 00
Information & Dokument
Inflyttning
2023
Projektchef
Martin Sjöborg
Förvaltare
Elouise Howard
Adress
Kremlavägen 1-5 och Musseronvägen 2-6 och Champinjonvägen 7-9
Bo i Ströpsta Nykvarn

För att ha möjlighet att hyra en bostad i Ströpsta behöver du stå i Sveafastigheters bostadskö. Det är helt kostnadsfritt och det går snabbt och enkelt att ställa sig i kön.

All information gällande hur bostadskön fungerar hittar du på sidan för våra hyresgäster

Till bostadskön