Vill du bo här?
Så här gör du

Ulleråker / Uppsala

159 nya hyreslägenheter i klimatsmarta Ulleråker

Här skapar vi ett kvarter där man på riktigt kan leva på ett hållbart sätt.
Boendeform

Hyresrätt

Projektstatus

Detaljplan antagen

Inflyttning

2028

Antal lägenheter

159 st

Lägenhetsstorlek

1-5 RoK

Hyreslägenheter Uppsala Ulleråker

Sveafastigheter har fått en markanvisning i Uppsala kommuns nya klimatsmarta stadsdel Ulleråker.

Sveafastigheter delar kvarter med Uppsala Parkering. På halva kvarteret kommer Uppsala Parkering att bygga ett sex våningar högt parkeringsgarage. Tillsammans med parkeringshuset kommer bostäderna att bilda ett tätt kvarter som omsluter en grön och lummig gård där stor vikt läggs på dagvattenhanteringen.

Vi försöker skapa ett kvarter där man på riktigt kan leva på ett hållbart sätt. Hållbarhetskonceptet för Ulleråker fokuserar på fyra områden: energieffektivitet, byggnadsmaterial, dagvattenhantering och ett bra mikroklimat som gynnar ekologiskt mångfald.

Genom innovativa lösningar tas dagvattnet omhand lokalt samtidigt som frodig och inbjudande grönska skapas på gårdarna. Energiförbrukningen ska motsvara Passivhusnivå och så långt det är möjligt tas energi från en lokal solel- och solvärmeanläggning.

I bottenvåningen planeras för en större dagligvaruhandel samt några mindre lokaler. Under handelsvåningen byggs ett parkeringsgarage för de boende i kvarteret.

Kontakt
Kontakt Hyresadministrationen
010-722 38 00
Information & Dokument
Byggstart
2026
Inflyttning
2028
Arkitekt
Belatchew Arkitekter
Projektchef
Suzan Amin
Bo i Ulleråker Uppsala

För att ha möjlighet att hyra en bostad i Ulleråker behöver du stå i Sveafastigheters bostadskö. Det är helt kostnadsfritt och det går snabbt och enkelt att ställa sig i kön.

All information gällande hur bostadskön fungerar hittar du på sidan för våra hyresgäster

Till bostadskön