8 november, 2019

Framtidskvarter i Bromma

Sveafastigheter har fått markanvisning för 60 hyresrätter och 100 bostadsrätter i entrékvarteret till den nya stadsdelen Riksby i Bromma. Kommunfullmäktige har nu beslutat att godkänna den första etappen. 

Med promenadavstånd till Brommaplan, Abrahamsbergs tunnelbana och vackra Lillsjön ska Sveafastigheter utveckla ett så kallat Framtidskvarter. I Riksbys framtidskvarter blandas upplåtelseformer och gemensamma ytor för att skapa gemenskap och fler möten mellan människor. Sveafastigheter kommer bland annat skapa ett kollektivhus, där alla har egna lägenheter med stora gemensamma multifunktionella ytor i bottenplan. Dagtid kan ytorna användas för arbete eller studier, kvällstid för middag och umgänge.

– Vårt sätt att leva, umgås, bo och jobba är under snabb förändring. I Riksby ska vi utveckla nya kvarter och boendeformer där hållbarhet går hand i hand med välmående, gemenskap och nya sätt att leva, säger Harry Mc Neil, hållbarhetschef på Sveafastigheter. 

Sveafastigheter bygger hyresrätter med fokus på hållbarhet och bostadsrätter med god och innovativ arkitektur. Sveafastigheter bygger bland annat Florahuset i Midsommarkransen och Hagsätra Hubbi Stockholm. Sveafastigheter har fått Årets Hållbarhetspris och byggt ett av Sveriges största plusenergihus, kvarteret Neptun

För mer information:
Harry Mc Neil, Marknads- och hållbarhetschef Sveafastigheter Bostad
+46 733 31 22 11, 
harry.mcneil@sveafastigheter.se

Sveafastigheter är en ledande utvecklare av hållbara hyresbostäder, bostadsrätter och vårdboende i Sverige. Sveafastigheters kärnvärden är att vara en pålitlig och närvarande förvaltare,en innovativ och kreativ utvecklare, en långsiktig samhällsbyggare samt proaktiv och drivande partner.  

NYHETER & PRESS