11 juni, 2021

Guldskimrande vårdboende färdigbyggt

I centrala Upplands Väsby byggs något alldeles speciellt av Sveafastigheter. Tre guldskimrande huskroppar, där den första nu är färdigbyggd, innehållandes vård- och omsorgsboende i världsklass. 

I augusti 2019 togs första spadtaget till Drabanten, utvecklat och byggt för gemenskap, rörelse och för att ge människor guldkant i tillvaron. Nyligen stod den första huskroppen klar. Det är ett vård- och omsorgsboendet i Silver Lifes regi där Stenvalvet tillträtt som fastighetsägare. 54 lägenheter om 34 kvm med dygnet runt service åt de boende, egen kock och värd. 

Även de andra två huskropparna, som består av bostadsrätter för personer som är 55+ och hyresrätter för personer som är 65+, kommer vara en del av Silver Lifes koncept där Sveafastigheter är fastighetsägare. Försäljning av bostadsrätterna och uthyrning av hyresrätterna pågår just nu.

Drabanten Upplands Vsby

Platsbesök, Drabanten, Upplands Väsby

– Vi är väldigt glada och stolta att kunna erbjuda bostäder där gemenskap, rörelse och livsstil står i fokus. Ett guldskimrande boende som sätter en ny standard för både seniorbostäder och vård- och omsorgsboenden, säger Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter

Drabantens fasad är spektakulär. Ett mästerligt hantverk med handslagen plåt av Tombak. De tre skimrande huskropparna vävs samman av sociala ytor och takterrasser. Hyresrättshuset sträcker sig 19 våningar över marken med en takterrass högst upp med milsvida utsikt.

 Drabanten Upplands Vsby

Vård- och omsorgsboendets fasad

I augusti flyttar de första personerna in i vård- och omsorgsboendet. Bostadsrätterna är inflyttningsklara i november och kan bokas här. Hyresrätterna har inflytt januari 2022. Fram till 30 juni 2021 har medlemmar i Silver Life förtur till att boka hyresrätterna. Efter förtursperioden gäller Sveafastigheters bostadskö, läs mer här. 

 Drabanten rendering parkvy

Rendering, Drabanten, Upplands Väsby

– De som bor i Drabanten kommer bland annat ha tillgång till takterrasser, gym, lounge, restaurang och relaxavdelning. Guldkant på tillvaron, helt enkelt, säger Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter

För mer information:
Moa Andersson, Kommunikationschef, Sveafastigheter
070 218 91 07, 
moa.andersson@sveafastigheter.se

Patrik Schön, projektchef Drabanten, Sveafastigheter
070 333 42 30, 
patrik.schon@sveafastigheter.se

 

Sveafastigheter är en del av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB). Sveafastigheter utvecklar bostäder och samhällsfastigheter, förvärvar hyresfastigheter och har egen förvaltning. Sveafastigheter har färdigställt flera bostäder med ledande hållbarhetslösningar, bland annat Neptun som är Sveriges första flerbostadshus med plusenergiteknik, mobilitetshuset Cykelkungen i Uppsala med P-Tal: 0 och trygghetsboendet Hydran i Västerås, som genomsyras av plusenergiteknik och gemensamhetstänk. Sveafastigheter äger och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i Helsingborg, Landskrona, Kalmar, Växjö, Flen, Västerås, Nacka, Haninge, Stockholm, Enköping, Västerås, Vallentuna och Vaxholm.

NYHETER & PRESS