28 augusti, 2020

I helgen går flyttlassen till Florahuset – Sveafastigheters nya bostadshus i Midsommarkransen

I helgen flyttar man in i Florahuset, Sveafastigheters senaste byggnad i Stockholm.

Florahuset är ett bostadshus med 37 lägenheter i Midsommarkransen, ett av Stockholms mest dynamiska områden. Beläget i korsningen mellan Bäckvägen och Cedergrensvägen och mittemot den ikoniska Uppenbarelsekyrkan, bidrar Flora med sin ståtliga fasad i cederträ till en ny årsring i området genom en tolkning av befintliga byggnader och arkitekturen i närområdet. Byggherre och arkitekt sammanfaller i detta projekt vilket resulterat i en attraktiv byggnad med höga arkitektoniska kvaliteter. Husets utformning, utbud av lägenheter och attraktiva läge gjorde det lättsålt.

Florahuset illustration och verklighet

Florahuset. Illustration och verklighet. Fotograf Martin Brusewitz.

– Det här är ett hus som tar plats utan att skrika. En bra samtida tolkning i en kulturhistoriskt rik och karaktärsfull miljö där den tillsammans med husen i cortén på Främlingsvägen och den nya skolan vid gamla brandstationen skapar en ny årsring i området utan att konkurrera med Uppenbarelsekyrkan. Vi har också haft en mycket bra samverkan mellan byggherre/arkitekt och Staden, säger Torleif Falk, Stadsarkitekt, Stockholms stad.

– Vi började arbetet med Florahuset 2013 och det är fantastiskt att se det färdiga resultatet som tagits så väl emot av alla parter, inte minst av de boende i området, säger Rahel Belatchew, VD Sveafastigheter Utveckling och Belatchew Arkitekter.

– Flora är ett stilfullt bostadshus som visar möjligheterna som finns i väl genomförd förtätning. Vi har haft ett mycket gott samarbete med staden och är stolta över det färdiga resultatet som faktiskt överträffar visionen, avslutar Rahel Belatchew.

För mer information, kontakta: 
 

Rahel Belatchew, VD Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Utveckling

070 174 94 32, rahel@belatchew.com 

Sveafastigheter är en ledande utvecklare av hållbara bostäder och samhällsfastigheter i Sverige. Sveafastigheters kärnvärden är att vara en pålitlig och närvarande förvaltare,en innovativ och kreativ utvecklare, en långsiktig samhällsbyggare samt proaktiv och drivande partner.  


wkr0006.pdf

NYHETER & PRESS