8 november, 2019

Kompislägenheter byggstartas i Älta

Sveafastigheter byggstartar 30 kompislägenheter i fyra tvåvåningshus i Älta, Nacka. Lägenheterna i form av treor på 51 kvm är är grupperade i vinkel kring ett trapporna. Fasaderna blir putsade i blågröna nyanser med inslag av trä. Lägenheterna nås via entrébalkonger, som mot sydsidan är bredare och även fungerar som uteplatser. Mot väster orienterar sig rymliga balkonger och uteplatser i markplan. Hyreskontrakten kommer förmedlas med fokus på att erbjuda förstahandskontrakt till personer som står utanför den ordinarie bostadsmarknaden.

”Bostäder för alla är ett viktigt fokus för oss på Sveafastigheter. Hyreslägenheterna i Älta är ett inspirerande exempel på nya boendemöjligheter. I kompislägenheterna kan två personer stå på hyreskontraktet med olika nycklar till de separerade sovrummen”, säger Görel Hällqvist, affärsområdeschef på Sveafastigheter

Projektet är utvecklat i samarbete med Nacka kommun, husen är ritade av Link Arkiteltur och byggs av H2 Entreprenad med träfasad och sedumtak för att främja ekologiska samband. 

Sveafastigheter bygger sedan tidigare 181 hyresrätter och trygghetslägenheter i Nacka Nya gatan

”Vi är stolta att ha en aktiv roll i Nackas utveckling. Genom eget ägande och förvaltning är det naturligt för oss att ha ett långsiktigt perspektiv och vara en engagerad bostadsutvecklare i kommunen”, säger Lars Gärde, grundare av Sveafastigheter Bostad. 

Lars Gärde, affärsutvecklingschef och grundare. lars.garde@sveafastigheter.se 070-33 37 182

Görel Hällqvist, affärsonmrådeschef. gorel.hallqvist@sveafastigheter.se 070-91 04 003

Sveafastigheter är en ledande utvecklare av hållbara hyresbostäder, bostadsrätter och vårdboende i Sverige. Sveafastigheters kärnvärden är att vara en pålitlig och närvarande förvaltare,en innovativ och kreativ utvecklare, en långsiktig samhällsbyggare samt proaktiv och drivande partner.  

NYHETER & PRESS