30 november, 2017

Sveafastigheter Bostad tar första spadtaget i kvarteret Tryffeln

STOCKHOLM, 30 november 2017

Den 5 december kl 11 tar Sveafastigheter Bostad i samarbete med SH Bygg och totalentreprenören H2 Entreprenad AB det första spadtaget för nya hyresrättskvarteret Tryffeln på Tryffelvägen i Norby, Uppsala. Gröna ytor och möjlighet till gemenskap för de boende har varit ledord i projektet.

Projektet består av 71 lägenheter fördelat på två treplanshus med sex trapphus, där tomten delas av Tryffelvägen. Husen byggs med underliggande garage för 45 parkerade bilar samt cykelförråd så att markplan kan nyttjas till grönytor för sociala möten, planterings möjligheter och barnlek.

Arkitekterna på Kirsh + Dereka har ritat hus som harmoniserar med den omgivande villabebyggelsen och de kommande radhusen på Tryffelvägens förlängning. Fasaderna kommer till större delen kläs av träpanel och taken täcks med grönskande sedum. Mot väster vänder sig stora balkonger och uteplatser, och även gårdarna inbjuder till trevlig samvaro i härlig kvällssol.

Bostäderna beräknas vara inflyttningsklara under våren 2019.

I samband med första spadtaget bjuder Sveafastigheter Bostad på en lättare lunch och berättar om hur fokus på att uppnå det absolut bästa resultatet för hyresgästerna fått styra projektets utveckling.

För mer information och anmälan till eventet:
Patrik Schön, Projektledare Sveafastigheter Bostad AB
+46 70 333 42 30, patrik.schon@sveafastigheter.se

Sveafastigheter Bostad är en utvecklare och förvaltare av hållbara bostäder och vårdboenden. Bolagets primära marknader är Storstockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Växjö, Kalmar och Mälardalen. Målsättningen är att leverera 500 lägenheter per år för inflyttning.

Sveafastigheter Bostads kärnvärden är att vara en pålitlig och närvarande förvaltare, en innovativ och kreativ utvecklare, en långsiktig samhällsbyggare samt en proaktiv och drivande partner. www.sveafastigheterbostad.se


wkr0006.pdf

NYHETER & PRESS