20 november, 2017

Sveafastigheter Bostad tar i samarbete med Stadsutveckling första spadtaget i Enköpings närmaste bostadsområde

Stockholm 20 november 2017

Sveafastigheter Bostad tar första spadtaget för Enköpings nya hyresrättskvarter den 21 november kl 11.00. Kvarteret Herden i Älvdansen har det perfekta läget för pendling till andra städer i Mälardalen, med Centralstationen endast ett stenkast bort. På 10 minuters gångavstånd ligger de centrala huvudgatorna Fjärdhundragatan och Drottninggatan.

De 100 hyresrätterna är fördelade på små, yteffektiva 3:or på 45 m2 kombinerat med några större 4:or på 81 m2. Bostadsgården erbjuder lummiga planteringar och platser för samvaro för de boende.

Fasaderna kommer att vara klädda i puts och trä. Miljövänliga naturtak täckta med sedum – en samling örter och suckulenter – hjälper till att absorbera nederbörd, isolera byggnaderna och öka den biologiska mångfalden.

Sveafastigheter Bostad uppmärksammar startskottet för Kvarteret Herden med ett evenemang den 21 november kl 11-14 på Romberga intill Centralstationen. Det bjuds på något att äta och dricka, och representanter från Sveafastigheter Bostad finns på plats för att berätta mer om hur de pusslat ihop Enköpings närmaste bostadskvarter.

För mer information:

Viktor Gärde, Projektledare Sveafastigheter Bostad AB

+46 70 666 41 54, viktor.garde@sveafastigheter.se

Sveafastigheter Bostad är en utvecklare och förvaltare av hållbara hyresbostäder. Bolagets primära marknader är Storstockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås och Mälardalen. Målsättningen är att leverera 300 lägenheter per år för inflyttning. Sveafastigheter Bostads kärnvärden är att vara en pålitlig och närvarande förvaltare, en innovativ och kreativ utvecklare, en långsiktig samhällsbyggare samt en proaktiv och drivande partners. Läs mer på www.sveafastigheterbostad.se


wkr0006.pdf

NYHETER & PRESS