17 mars, 2023

Sveafastigheter fortsätter växa och flyttar till större kontor

Sveafastigheter har 1 626 lägenheter i förvaltning, 1 270 i produktion och över 5 000 i tidigt skede. Det växande bolaget flyttar nu huvudkontoret till större lokaler i Sickla för att inrymma fler medarbetare. Nuvarande möbler och armaturer tas med och kompletteras till största delen med inredning från second hand. 

Sveafastigheter utvecklar, bygger och förvaltar långsiktigt fastigheter i Mälardalen, med ett starkt hållbarhetsfokus.  

– Vi på Sveafastigheter fortsätter växa. Med ett växande fastighetsbestånd behövs fler medarbetare. För att inrymma den ökande personalstyrkan flyttar vi nu vårt huvudkontor till större lokaler i Sickla, säger Viktor Mandel. 

Sveafastigheter ökar sin kontorsyta från 400 kvm till 600 kvm. Nya adressen, som gäller från 20 mars, är Smedjegatan 2C, Sickla. Lokalen hyrs av Atrium Ljungberg. 

– Den nya lokalen passar vår verksamhet väldigt bra. Den underlättar samarbete och återkoppling mellan avdelningarna samtidigt som den ger bättre förutsättningar för att ha externa möten. Det är A och O för att vi ska fortsatta utvecklas och ligga i framkant i branschen, säger Viktor Mandel. 

För mer information:
Moa Andersson, Kommunikationschef och hållbarhetskoordinator, Sveafastigheter
070 218 91 07, 
moa.andersson@sveafastigheter.se

Sveafastigheter utvecklar platsspecifika bostäder med starkt hållbarhetsfokus och har egen långsiktig förvaltning. Sveafastigheter har byggt Sveriges första stora plusenergihus, som certifierats som Miljöbyggnad Guld och vann 2018 års Hållbarhetspris. Sveafastigheter har fortsatt färdigställa flera bostäder med ledande hållbarhetslösningar, bland annat mobilitetshuset Cykelkungen och kollektivhuset Rudbeckia i Uppsala och trygghetsboendet Hydran i Västerås, som genomsyras av plusenergiteknik, gemensamhets- och kollektivlösningar och vann Kundkristallen 2022 för Sveriges nöjdaste hyresgäster i nyproduktion. Sveafastigheter ägs av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) och Kåpan tjänstepensionsförening.

NYHETER & PRESS