14 januari, 2020

Sveafastigheter och Labtrino samarbetar i pilotprojekt om nästa generations vattenmätare

Under sommaren 2019 initierades ett pilotprojekt mellan bostadsutvecklaren Sveafastigheter och svenska prop-tech bolaget Labtrino. Labtrino är ett bolag spunnet ur forskning på KTH och har utvecklat den smarta vattenmätaren CubicMeter™ för flerbostadshus som till skillnad från övriga vattenmätare monteras på utsidan av rören, vilket eliminerar det mycket kostsamma behovet av att bryta rör vid montering. De studier som gjorts visar att konsumtionen minskar med i genomsnitt omkring 30 procent vid införande av individuell mätning av vatten. 

Hos Sveafastigheter står hållbarhet ständigt högt på agendan och alla nya innovativa lösningar för att effektivisera fastigheterna välkomnas. Tillsammans med Labtrino installerades smarta vattenmätare i flertalet lägenheter i projektet “Tryffelvägen” i Uppsala där de även detekterar eventuella läckage utöver mätning av lägenheternas vattenkonsumtion. 

 

“Vi är stolta över att kunna ligga i framkant i omställningen till en mer hållbar förvaltning och på så sätt även främja svenska innovationer” säger Sveafastigheter Bostads fastighetschef Per Wallgård.

Labtrino kommer under första halvåret av 2020 att initiera försäljning mot flertalet fastighetsbolag, något som bland annat möjliggjorts av pilottestet tillsammans med Sveafastigheter. “Att få validera vår teknologi i verkliga levnadsförhållanden har gett oss ännu bättre inblick i, och möjliggjort fortsatt utveckling av, vår produkt” berättar Labtrinos VD Ramtin Massoumzadeh.

Per Wallgård, Fastighetschef Sveafastigheter Bostad, +46 70 752 07 07 per.wallgard@sveafastigheter.se 

Ramtin Massoumzadeh, VD Labtrino +46 765 687 092 ramtin.massoumzadeh@labtrino.com

 

Sveafastigheter är en ledande utvecklare av hållbara hyresbostäder, bostadsrätter och samhällsfastigheter i Sverige. Sveafastigheters kärnvärden är att vara en pålitlig och närvarande förvaltare,en innovativ och kreativ utvecklare, en långsiktig samhällsbyggare samt proaktiv och drivande partner.  


wkr0006.pdf

NYHETER & PRESS