14 februari, 2022

Sveafastigheter stärker upp med affärsutvecklare med fokus på social hållbarhet

Rebecca Rubin anställs som chef för social hållbarhet och affärsutvecklare hos Sveafastigheter. Rebecca kommer närmst från White Arkitekter i en roll som arkitekt med fokus på socialt värdeskapande i stadsutveckling. 

Sveafastigheter utvecklar, bygger och förvaltar hem med omtanke om människor, klimatet och framtida generationer. Ett arbete som börjar redan vid idé- och dialogstadiet till hur en plats kan utvecklas. 

– För oss på Sveafastigheter är det centralt att människor som bor hos oss ska trivas, känna sig trygga och må bra. Med Rebecca Rubin stärker vi fokuset ytterligare på att skapa hem med omtanke som sträcker sig långt utanför våra husväggar, säger Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter. 

Sveafastigheter samarbetar gärna med lokala aktörer för att skapa goda livschanser för fler och stärka platsers trivsel, trygghet och attraktivitet. Ett exempel är när Fryshusets gymnasieelever deltog i planeringen av framtidens bostäder och arbetsplatser i stadsutvecklingsprojektet Sjöstadshöjden. Ett annat är arbetet med skola, jobbtorget och lokala föreningar i Vårberg. Ett tredje exempel är samarbetet med En Frisk Generation, som i Hagsätra arrangerar öppna rörelseaktiviteter för barn och vuxna. Det är ett sätt för Sveafastigheter att lära känna en plats, lokala aktörer och personer redan innan spaden sätts i marken, och samtidigt bidra till ökad granngemenskap och rörelseglädje. 

Rebecca Rubin är arkitekt SAR/MSA och stadsplanerare, hon undervisar på Arkitekturskolan KTH och kommer närmast från White Arkitekter. På White har Rebecca lett White Research Teams stadsbyggnads enhet och arbetat med att utveckla socialtvärdeskapande i stadsbyggnadsprocessens alla skeden. Rebecca har under de senaste åren utvecklat projekt som Flickrum i det offentliga, Framtidens idrottshall och Barnbo. Hon är flerfaldigt prisbelönt och nu aktuell genom Arkus forskningsprojektet ”bostadens utifrån barnens behov”. 

– Jag har arbetat tillsammans med Sveafastigheter under en tid och förtagets öppenhet, vilja och förmåga att arbeta på nya sätt för att skapa värden för fler har lockat mig att arbeta inom organisationen. Bostaden är grundfundamentet i allas livsmiljö och att skapa bostäder med för fler är en av samtidens största utmaningar, jag ser framemot att utveckla och utmana tillsammans med Sveafastigheter, säger Rebecca Rubin 

Rebecca Rubin börjar hos Sveafastigheter 1 mars och ingår i ackvisitionsteamet som leds av Lars Gärde, affärsutvecklingschef, Sveafastigheter.  

– Sveafastigheter vill visa att vi kan göra mer för att få människor att må bra i de bostäder och i de områden där vi verkar. Med Rebecca som chef för Social Hållbarhet får vi en mycket kompetent och inspirerande person, som samtidigt tillför ett stort personligt engagemang, säger Lars Gärde, Affärsutvecklingschef, Sveafastigheter 

För mer information:
Moa Andersson, Kommunikationschef, Sveafastigheter
070 218 91 07, 
moa.andersson@sveafastigheter.se

Sveafastigheter är en del av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB). Sveafastigheter utvecklar platsspecifika bostäder med starkt hållbarhetsfokus och har egen långsiktig förvaltning. Sveafastigheter har byggt Sveriges första stora plusenergihus, som certifierats som Miljöbyggnad Guld och vann 2018 års Hållbarhetspris. Sveafastigheter har fortsatt färdigställa flera bostäder med ledande hållbarhetslösningar, bland annat mobilitetshuset Cykelkungen i Uppsala och trygghetsboendet Hydran i Västerås, som genomsyras av plusenergiteknik, gemensamhets- och kollektivlösningar. 

NYHETER & PRESS