1 juli, 2021

Sveafastigheters guldskimrande hyresrätter redo för uthyrning

I Upplands Väsby uppför Sveafastigheter något spektakulärt. Tre gyllene huskroppar, byggda för gemenskap och rörelse. Nu startar uthyrningen av hyresrätterna för personer som är 65+. 

I centrala Upplands Väsby har Sveafastigheter i samarbete med Silver Life utvecklat bostäder som är något utöver det vanliga. Tre huskroppar som rymmer ett vård- och omsorgsboende, ett bostadsrättshus och det högsta, med takterrass på nittonde våningen, rymmer hyresrätter för personer som är 65+. Huskropparna vävs samman av sociala ytor och fasaderna är klädda i guldskimrande tombak. Ett mästerligt hantverk. 

Drabanten

Rendering över Drabanten

– Vi är väldigt glada och stolta att kunna erbjuda bostäder där gemenskap, rörelse och livsstil står i fokus. Ett guldskimrande boende som sätter en ny standard för både seniorbostäder och vård- och omsorgsboenden, säger Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter. 

Visionen med Drabanten är att underlätta för gemenskap, rörelse och för att sätta guldkant på tillvaron. De som bor i Drabanten kommer bland annat ha tillgång till takterrasser, gym, lounge, restaurang och relaxavdelning, allt faciliterat av Silver Life. 

Drabanten Upplands Vsby

Sveafastigheter på platsbesök vid Drabanten

Vård- och omsorgsboendet har inflytt efter sommaren 2021. Bostadsrätterna har tillträde i november 2021 och kan bokas här: http://www.brflyckanivasby.se/. Drabantens hyresrätter, för personer 65+, har inflytt i januari 2022, men redan nu går det att göra intresseanmälan här: https://sveafastigheterbostad.se/login/nyregistrering/ För mer information kring intresseanmälan, kontakta oss på info@sveafastigheter.se eller 010-722 38 00. 

Läs mer om Drabanten här: https://sveafastigheter.se/drabanten/

För mer information:
Moa Andersson, Kommunikationschef, Sveafastigheter
070 218 91 07, 
moa.andersson@sveafastigheter.se

Patrik Schön, projektchef Drabanten, Sveafastigheter
070 333 42 30, 
patrik.schon@sveafastigheter.se

 

Sveafastigheter är en del av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB). Sveafastigheter utvecklar bostäder och samhällsfastigheter, förvärvar hyresfastigheter och har egen långsiktig förvaltning. Sveafastigheter har byggt Sveriges första stora plusenergihus, som certifierats som Miljöbyggnad Guld och vann 2018 års Hållbarhetspris. Sveafastigheter har fortsatt färdigställa flera bostäder med ledande hållbarhetslösningar, bland annat mobilitetshuset Cykelkungen i Uppsala och trygghetsboendet Hydran i Västerås, som genomsyras av plusenergiteknik, gemensamhets- och kollektivlösningar. Sveafastigheter äger eller utvecklar bostäder och samhällsfastigherer i Helsingborg, Landskrona, Kalmar, Växjö, Flen, Västerås, Nacka, Haninge, Stockholm, Enköping, Västerås, Vallentuna och Vaxholm.

NYHETER & PRESS