Apelvägen | Sveafastigheter
Vill du hyra lägenhet? Gå hit
Hyresgäst hos oss? Gå hit

Apelvägen / Nacka

Bostäder som främjar social hållbarhet

Där Apelvägen och Björnvägen förlänger Älta är det dags för Sveafastigheter att bidra med bostäder som främjar social hållbarhet.
Upplåtelseform

Hyresrätter

Inflytt

2020

Projektchef

Suzan Amin

Kontaktuppgifter

suzan.amin@sveafastigheter.se

Här bygger vi fyra nya bostadshus i två våningar. Byggnaderna grupperas två och två i vinkel kring ett trapphus. Fasaderna kläs i puts och trä och lägenheterna nås via entrébalkonger som i söderläge breddas för att utgöra trevliga uteplatser. Mot väster orienterar sig istället rymliga balkonger och uteplatser.

Detta är ett lugnt och trevligt bostadsområde med knappt två kilometers promenadavstånd till Älta centrum. I detta centrum finner du butiker, restauranger, apotek och vårdcentral.

Som en del av vårt sociala hållbarhetsarbete tecknar vi regelbundet överenskommelser med olika kommuner om att hyra delar av våra lägenheter med Sociala kontrakt. På Apelvägen har Sveafastigheter kommit överens med Nacka kommun om att, efter individuell prövning, hyra ut tio lägenheter till personer som är under 25 år. Resterande lägenheter hyrs ut till blandande åldrar via vår ordinarie bostadskö.

På Sveafastigheter arbetar vi med kreativa och erfarna arkitekter som redan i designfasen kombinerar våra krav på attraktiv gestaltning och goda planlösningar med produktionsvänliga byggmetoder. På detta sätt kan vi erbjuda våra hyresgäster ett mycket prisvärt boende, utan att göra avkall på gestaltning eller kvalitet.