Vill du bo här?
Så här gör du

Björnvägen / Nacka

Boende för jämlikhet och delaktighet

På Björnvägen i Älta har Sveafastigheter uppfört en gruppbostad med sex nyproducerade LSS-lägenheter.
Boendeform

LSS-Boende

Projektstatus

Inflyttad

Antal lägenheter

6 st

Lägenhetsstorlek

2 RoK

LSS är Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade och ska främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet. Målet är att personer med funktionsvariationer ska ha möjlighet att leva som andra. Att leva som andra innebär bland annat att bo som andra – att ha ett eget hem med allt vad det innebär av trygghet och trivsel.

Sveafastigheters LSS-boende på Björnvägen ligger intill kanten av ett skogsparti, vilket bidrar till en gemytlig bostadsmiljö. Knappt två kilometer bort finns Älta centrum, med butiker, restauranger, apotek och vårdcentral. Bostädernas har en träfasad i brunsvart kulör och taken pryds av en ört- och sedummatta. Materialvalen har skett utifrån att de ska samspela med och smälta in i den omgivande naturmarken. Lägenheterna nås både via den gemensamma entrén på huvudbyggnaden och genom personliga entréer kopplade till varje lägenhet.

Information & Dokument
Byggår
2019
Inflyttning
2020
Arkitekt
Link Arkitektur
Projektchef
Suzan Amin
Förvaltare
Andreas Sjösten
Kontaktuppgift hyresgäster
info@sveafastigheter.se
Adress
Björnvägen 27
Bo i Björnvägen Nacka

För att ha möjlighet att hyra en bostad i Björnvägen behöver du stå i Sveafastigheters bostadskö. Det är helt kostnadsfritt och det går snabbt och enkelt att ställa sig i kön.

All information gällande hur bostadskön fungerar hittar du på sidan för våra hyresgäster

Till bostadskön