Cykelkungen | Sveafastigheter
Vill du hyra lägenhet? Gå hit
Hyresgäst hos oss? Gå hit

Cykelkungen / Uppsala

Bilfritt boende i Uppsala

I Östra Sala Backe ligger Cykelkungen. Med närhet till staden och till kommunikationer. Och med naturen bakom knuten. Livet på två hjul har aldrig varit enklare.
Upplåtelseform

Hyresrätter

Antal lägenheter

99 st

Lägenhetsstorlek

1 - 5 RoK

Byggstart

2019

Inflytt

Hösten 2020

Arkitekt

Cord Siegel Arkitekter

Projektchef

Åsa Hansson

Kontaktinformation

asa.hansson@sveafastigheter.se

Området Östra Sala backe ligger nära såväl staden som naturen. Här samsas boenden av olika karaktär och för olika tider i livet. Du som bor i Cykelkungen kommer att mötas av en ny och innovativ boendelösning som syftar till att underlätta livet på två hjul. Men också av ett boende som uppmuntrar till gemenskap och vardagsaktivitet. Där det hållbara livet helt enkelt blir lite enklare.

I Cykelkungen kommer det inte att finnas en enda parkeringsplats för bil att hyra. Av den enkla anledningen att bilen inte behövs. Däremot finns både cykelparkeringar och ett verkstadsutrymme med cykelpumpar och möjlighet att förvara dina cykeldäck. Via en cykelpool har du dessutom möjlighet att låna till exempel en eldriven lådcykel för att underlätta dina ärenden. Ett perfekt boende för dig som älskar din cykel.

“I Cykelkungen kommer det inte att finnas en enda parkeringsplats för bil att hyra.”

Vi vet förstås att det kan behövas andra sätt än cykeln att ta sig fram. Därför får du också fem års medlemskap i en bilpool och ett UL-kort laddat med 1 000 kronor när du flyttar in.

De 99 hyresrätter som utgör Cykelkungen har en blandad utformning och karaktär. I bottenplan hittar du etagelägenheter med radhuskänsla, längst upp finns vindslägenheter med utsikt. Uteplatser eller balkonger finns till nästan alla lägenheter, men för dig som vill ha större plats än så delar de boende också såväl en gemensam gård som en högt belägen takterrass. Fasaderna utförs i huvudsak i vit puts, där slingerväxter kommer att klättra sig högt.

Cykelkungen Uppsala karta
Centrum 10 minuter med cykel