Discus | Sveafastigheter
Vill du hyra lägenhet? Gå hit
Hyresgäst hos oss? Gå hit

Discus / Nacka

Prisvinnande landmärke i Nacka

Discus är ett nytt landmärke i Nacka Stad, som med sin karaktäristiskt oregelbundna silhuett blir en symbol för den växande storstadsregionen.
Upplåtelseform

Hyresrätter och bostadsrätter

Antal lägenheter

400 st

Byggstart

2027

Inflytt

2030

Arkitekt

Belatchew Arkitekter

Kvarteret kommer att rymma en blandning av verksamheter i hjärtat av den nya kollektivtrafiknoden, mitt på tunnelbanestationen i Nacka Stads nya centrum. Discus planeras till omkring 30 våningar och kommer att rymma 400 lägenheter av olika storlekar med varierande upplåtelseformer, samt olika typer av verksamheter, vilket gör kvarteret till en aktiv och levande plats.

“I framtidens stad är kollektivtrafiken av avgörande betydelse”
– Rahel Belatchew, VD och Chefsarkitekt, Belatchew Arkitekter

– Vi får en vacker byggnad mitt i vår kommande stad med entré till tunnelbanan i bottenvåningen, fantastisk utsikt, med park utanför och både kontor och lägenheter inuti. Huset kommer att ge platsen en identitet av både modernitet och lekfullhet, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Discus är det första höga huset i Nackas mest centrala delar, med sin starka formverkan kommer byggnaden att bidra till Nacka stads spännande silhuett. Discus visar tydligt på en arkitektonisk ambition som Nacka kommun vill se i kommande projekt i Nacka stad, säger Nina Åman, stadsarkitekt i Nacka kommun.

– Höga hus tar mycket uppmärksamhet och måste därför vara spännande att se på. Just den här byggnaden kommer att representera och symbolisera Nacka på långt håll. Då vill vi att den ska våga ta för sig – och det tycker vi att Discus gör, säger Gunilla Glantz, stadsbyggnadsdirektör i Nacka kommun.

– Nacka är en visionär kommun som vågar testa nya stadsstrukturer där den traditionella kvartersstaden kombineras med höga hus, säger Rahel Belatchew, VD och Chefsarkitekt, Belatchew Arkitekter.

– I framtidens stad är kollektivtrafiken av avgörande betydelse, och att nu i Nacka stads mest centrala läge kunna förverkliga våra insikter och idéer om en arkitektur för stationsbyggnation med en stor genomströmning av människor är mycket inspirerande, avslutar Rahel Belatchew.