Vill du bo här?
Så här gör du
Slutsålt!

Flora / Stockholm

High tech möter no tech

High tech möter no tech. Stad möter natur. Puls möter grönska. Ett hus med perfekta kontraster. Ett hus för framtidens boende.
Boendeform

Bostadsrätt

Projektstatus

Färdigställt

Antal lägenheter

37 st

Garage

Ja

Flora är ett bostadshus ritat av Belatchew Arkitekter mitt i en av Stockholms hetaste stadsdelar Midsommarkransen. Byggnaden förstärker huvudgatans bebyggda karaktär och adderar ett nytt samtida uttryck.

Tomtens sluttande karaktär gör att två separata våningar kan nås med entré från både Bäckvägen och Cedergrensvägen. Insprängt i terrängen, under byggnaden, ligger garaget exklusivt för Floras boende. I gatuplan finns plats för café med öppen och välkomnande uteservering.

Fasaden är klädd i trä, vilket återspeglar vår tids omsorg om miljön och är ett levande material med naturliga skiftningar och nyanser. På taket finns sedum och örter, vilket ger hem åt insekter och fjärilar, samtidigt som det återskapar byggnadens gröna avtryck på platsen.

Lägenheterna är luftiga och ljusa tack vare de många ljusinsläppen och den höga takhöjden. Alla lägenheter är rustade med golvvärme vilket ger en skön och jämn uppvärmning av rummen, där inga radiatorer behövs. I lägenheterna designas och platsbyggd en smart förvaringsvägg i trä, en signaturvägg som ger varje lägenhet karaktär. Alla lägenheter har fransk balkong. Lägenheterna mot gården får stora balkonger med söderläge och högst upp i fastigheten får lägenheterna terrasser som sträcker sig längs hela fasaden.

”Byggnadens träfasad har modifierats på molekylnivå för längre hållbarhet. ”

Byggnadens träfasad har modifierats på molekylnivå för längre hållbarhet. Smarta digitala lösningar som till exempel styrning av belysning, ljud och sensorkranar kommer finnas i lägenheterna. Digital postbox och digitalt fastighetsregister kommer placeras i huset, samt en monitor som visar avgångar för buss och tåg. Det kommer också finnas en möjlighet till utlåning av föreningens el-cyklar.

 

 

Information & Dokument
Byggstart
2019
Inflyttning
2020
Arkitekt
Belatchew Arkitekter
Projektchef
Åsa Hansson
Bo i Flora Stockholm

Alla bostadsrätter i Flora är nu sålda.