Vill du bo här?
Så här gör du

Mälaräng / Stockholm

Inkludering och lägre hyror i Mälaräng

Mellan Bredäng och Mälarhöjden byggs den levande och inkluderande stadsdelen Mälaräng.
Boendeform

Hyresrätt

Projektstatus

Detaljplan antagen

Inflyttning

2028

Antal lägenheter

137 st

Hyreslägenheter Stockholm Mälaräng

Hyreslägenheter med lägre hyror

I samarbete med Fryshuset och White Arkitekter bygger Sveafastigheter hyreslägenheter med lägre hyror och trygg stadsplanering. Ihop med lokala föreningar och verksamhetsutövare utvecklar vi aktiviteter och mötesplatser som bidrar till ökad gemenskap i området.

Den sociala hållbarheten präglar alla led när Sveafastigheter nu bygger ett stort antal större lägenheter med lägre hyror än den normala nyproduktionen så att fler har möjlighet att komma in på bostadsmarknaden. Genom samarbete med Fryshuset kommer också lokala ungdomar att erbjudas jobb och praktik under byggnationen och förvaltningen.

Men den sociala hållbarheten kommer också att synas i arkitekturen. Tillsammans med White Arkitekter utvecklar vi en jämställd och trygg stadsplanering, bland annat genom att ta tillvara på unga kvinnors erfarenheter och kunskap.

Kontakt
Kontakt Hyresadministrationen
010-722 38 00
Information & Dokument
Byggstart
2026
Inflyttning
2028
Arkitekt
Kirsch + Dereka Arkitekter
Projektchef
Niklas Lorentz
Bo i Mälaräng Stockholm

För att ha möjlighet att hyra en bostad i Mälaräng behöver du stå i Sveafastigheters bostadskö. Det är helt kostnadsfritt och det går snabbt och enkelt att ställa sig i kön.

All information gällande hur bostadskön fungerar hittar du på sidan för våra hyresgäster

Till bostadskön