Malen 16 | Sveafastigheter
Vill du hyra lägenhet? Gå hit

Malen 16 / Helsingborg

Hyresrätter i stadsdelen Eneborg i södra delen av centrala Helsingborg

Fastigheten är belägen i stadsdelen Eneborg utmed Södra Stenbocksgatan i södra delen av centrala Helsingborg.
Upprättelseform

Hyresrätter

Antal lägenheter

13 st 1-3 RoK

Fastighetens närområde präglas främst av bostadskvarter med flerbostadshus samt kommersiell service. Fastigheten ligger mitt emot till Eneborgsplatsen med närhet till nyrenoverade centrumgallerian SöDER med shopping, restauranger och bio mitt i centrum. Allmänna kommunikationer är mycket bra med bussförbindelser utanför dörren och cykelavstånd till centralstationen.

På Fastigheten finns en byggnad uppförd 1930 i fyra våningsplan med källare och delvis inredd vind. Byggnades ritades av snickaren J. Martin Månsson. Byggmästare var Janne Nilsson. Byggherre var inledningsvis målarmästare O. W. Jönsson samt avslutat byggmästarna Johan Lundborg och Janne Nilsson.  Byggnaden omfattar totalt 739 kvadratmeter uthyrbar area fördelat på 13 bostadslägenheter. Byggnaden “ROT:ades” under mitten på 1980-talet.

“I många av lägenheterna finns tidsenliga attribut i form av stukaturer, takrossetter och brädgolv.”

Bostäderna är av typen 1 till 3 rum och kök och är i gott skick efter löpande renovering vid omflyttning. I många av lägenheterna finns tidsenliga attribut i form av stukaturer, takrossetter och brädgolv. På vindsplanet har man konverterat en del av utrymmet till en bostadslägenhet om 50 kvadratmeter.

Malen 16