Vill du bo här?
Så här gör du
Anmäl intresse

Näckrosen, Jordbro / Haninge

Social hållbarhet och rejäla klimatsatsningar

I ett av Sveriges mest spännande stadsutvecklingsprojekt utvecklar Sveafastigheter hyresbostäder i Jordbro med egen förvaltning.
Boendeform

Hyresrätt

Projektstatus

Produktion

Inlyttning

2023

Antal lägenheter

367 st

Parkering

Ja, garage

Hyresbostäder Jordbro

Hyresbostäder med nytänkande klimatlösningar

I Jordbro centrum möts nya handelslokaler och med attraktiva hyresbostäder – med fokus på nytänkande klimatlösningar och social hållbarhet.

Nära vacker natur och kommunikation

Nära vacker natur och utmärkta kommunikationer till såväl Stockholm som Nynäshamn kommer Jordbro centrum att bli ett attraktivt och hållbart områdescentrum. Det nya Jordbro centrum kommer att bli ett blandat kvarter, med både bostadsrätter, hyresrätter och förskola. Men där också butiker och närservice utgör en viktig del i vardagslivet.

Se lägenheternas läge i husen:


Blandade kvarter med 367 hyreslägenheter

Sveafastigheter kommer att utveckla 367 attraktiva hyreslägenheter för olika behov och med olika funktioner. Projektet innefattar tolv stycken LSS lägenheter och en gemensamhetslokal. Med fokus på social hållbarhet kommer Sveafastigheter acceptera olika former av försörjningsstöd som inkomstgrundande. Det kommer att ge fler möjlighet att kunna hyra sin egen lägenhet med förstahandskontrakt.

Med tanke om miljön

Näckrosen byggs med återvunnet armeringsjärn samt grön betong i grundplatta, platsgjutna källarväggar och undergjutningar. Åtgärderna, tillsammans med en optimerad konstruktion, beräknas minska koldioxidutsläppet med minst 40 procent jämfört med om ny armering, traditionell betong och standardiserad konstruktion använts.

Näckrosen är också pilotprojekt för Sveafastigheters och H2 Entreprenads samarbete med Prodikt, som är en plattform för att klimatberäkna allt ingående material som används vid byggnationen.

Hyresbostäder Jordbro
Hyresbostäder Jordbro
Hyresbostäder Jordbro
Kontakt
Kontakt Hyresadministrationen
010-722 38 00
Information & Dokument
Byggstart
2021
Inflyttning
2023
Arkitekt
Kirsh + Dereka Arkitekter
Tvättmaskin & torktumlare
Ja, i lägenheten
Projektchef
Åsa Hansson
Jag är nyfiken på projektet, håll mig uppdaterad!

Står du i Sveafastigheters bostadskö?
Ja
Nej
Jag samtycker till Sveafastigheters gällande villkor och hantering av personuppgifter