Prästkragen 5 | Sveafastigheter
Vill du hyra lägenhet? Gå hit

Prästkragen 5 / Helsingborg

Med närhet till både hav och centrum

Fastigheten är belägen i stadsdelen Tågaborg utmed Pålsjögatan i norra delen av centrala Helsingborg.
Upprättelseform

Hyresrätter

Antal lägenheter

10 st 1-4 RoK

Tågaborg är ett mycket attraktivt och populärt bostadsområde med närhet till både hav och centrum. Avståndet från Fastigheten till centrala Helsingborg är cirka en kilometer. Allmänna kommunikationer är mycket bra med bussförbindelser utaför dörren och cykelavstånd till centralstationen. Fastigheternas närområde präglas av bostadskvarter med flerbostadshus samt offentlig och kommersiell service.

På Fastigheten finns en byggnad ritad av arkitekten Alfred Arvidsson och uppförd i början på 1900-talet samt “ROT:ad” i mitten på 1980-talet. Byggnaden är i fyra våningsplan med inredd vind och källare. Byggnaden omfattar totalt 900 kvadratmeter uthyrbar area som är fördelat på tio bostadslägenheter samt ett mindre lagerutrymme.

Bostäderna är av typen 3 rum och kök och är av gott skick efter löpande renoveringar vid omflyttning. I många av lägenheterna finns tidsenliga attribut i form av stukaturer, takrossetter och dubbeldörrar. I byggnadens källarplan finns teknikutrymmen, tvättstuga, torkrum och förråd till lägenheterna.

Prästkragen