Tryffeln | Sveafastigheter
Vill du hyra lägenhet? Gå hit
Hyresgäst hos oss? Gå hit

Tryffeln / Uppsala

Arkitekturprisade bostäder med sociala ytor

På Tryffelvägen i Norby, strax utanför Uppsala, har Sveafastigheter byggt två hus om vardera tre våningar. Hyresrätterna harmonierar med omkringliggande villaområde och har fått utmärkelsen Uppsala kommuns Arkitekturpris 2021.
Upplåtelseform

Hyresrätter

Projektstatus

Inflyttad

Antal lägenheter

71 st

Byggstart

2017

Inflytt

2019

Arkitekt

Kirsh + Dereka Arkitekter

Totalentreprenör

H2 entreprenad

Projektchef

Patrik Schön

Kontaktuppgifter

patrik.schon@sveafastigheter.se

Här är fasadliven förskjutna för att möjliggöra att bostäderna får fönster i flera väderstreck. Fasaderna är i trä och plåt och taken har grön sedum för att husen ska harmonisera med naturen i området. Husen är ritade för att passa in i den omgivande villabebyggelsen och de kommande radhusen på Tryffelvägens förlängning. Husen är ritade för att passa in i den omgivande villabebyggelsen.

Mot väster vänder sig stora balkonger och uteplatser. Här ligger också gårdarna där det skapas ytor för sociala möten, planteringsmöjligheter och
småbarnslek. Garage och cykelparkering är placerade under husen så att marknivån kan användas till inbjudande grönytor.

Tryffeln är vinnare av Uppsala kommuns Arkitekturpris 2021. “En fest för ögat” står det i motiveringen. Läs pressmeddelandet med motiveringen här.

“Vi är glada och hedrade att få ta emot Uppsala arkitekturpris. Ett bevis för att vi utvecklar och bygger bostäder som uppskattas och efterfrågas. Trivsamma bostäder, gröna ytor och gemenskap har varit ledord för oss på Tryffelvägen, säger Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter