Projektchef sökes till Sveafastigheter

Sveafastigheter utvecklar, bygger och förvaltar hem med omtanke om människor, klimatet och framtida generationer. Bostäderna utvecklas efter platsens unika behov, byggs med hållbarhetslösningar i framkant och förvaltas långsiktig. Sveafastigheters vision är att vara ledande utvecklare och förvaltare av attraktiva och hållbara hem och kvarter, med ansvar för att människor trivs och känner sig trygga. 


Då olika boendeformer passar olika människor och i olika delar av livet har Sveafastigheter en bredd av bostäder under utveckling och i förvaltning. Det rör sig om hyresrätter och bostadsrätter, trygghetsbostäder och LSS, kollektivhus och lägenheter där kompisar enkelt kan bo tillsammans.

Sveafastigheter är lyhörda efter kommuners behov och samtidigt proaktiva utvecklare som driver hållbarhetsarbetet framåt. Projekten utvecklas i nära samarbeta med arkitekt och entreprenad, ofta i dialog med lokala föreningar och människor som bor och vistas på platsen.

Sveafastigheter har byggt Sveriges första stora plusenergihus, Neptun, som certifierats med Miljöbyggnad Guld och vann 2018 års Hållbarhetspris i Västerås. Sveafastigheter har fortsatt färdigställa flera bostäder med ledande hållbarhetslösningar, exempelvis mobilitetshuset Cykelkungen i Uppsala med noll parkeringsplatser för bilar men många för cyklar, och trygghetsboendet Hydran i Västerås som tilldelades Kundkristallen 2022 för bästa nyproduktion.

Sveafastigheter bildades 2014. Sedan december 2020 är Sveafastigheter ett helägt dotterbolag till Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB). Sveafastigheter har 1 200 färdigställda, drygt 1 000 lägenheter i produktion och ytterligare 4 500 i detaljplaneskede. Huvudkontoret är i Sickla och filialkontor i Västerås, Uppsala och Enköping. På Sveafastigheter arbetar idag 30 personer. Företaget växer i snabb takt men målet är att hålla kvar det entreprenöriella och tighta samarbetet mellan kollegor. Effektivt, snabbfotat och omtänksamt.

Arbetsuppgifter
Hos Sveafastigheter blir du en viktig del i ett starkt sammansvetsat projektutvecklingsteam i ett av Mälardalens snabbast växande fastighetsutvecklingsbolag. I projektteamet sker kunskapsutbyte kontinuerligt, inte minst inom hållbarhetsfrågor som drivs framåt projekt för projekt.
Som Projektchef ingår du i projektutvecklingsorganisationen som idag består av fyra projektchefer samt en byggchef och leds av Affärsområdeschef för Projekt. Du har ett helhetsansvar för dina projekt från idé till färdigställt hus, vilket bland annat innebär att du är ansvarig för ekonomi, genomförande, tidplaner, kvalitetssäkring och uppföljning. Du är ansvarig för att alla inblandade i projektet får det underlag de behöver för att kunna levererar med kvalitet och i rätt tid.
Projektchefen ska bistå förvaltningsavdelningen så mycket som krävs för att snabbast möjligt få en fullt intrimmad fastighet. Som representant för Sveafastigheter ska du även delta på mässor och seminarier. Du förväntas nätverka, representera och vara en ambassadör för Sveafastigheter.

Ansvar i projekt:

 • Du ansvarar för projektet under projektets faser dvs, detaljplan, exploateringsavtal, bygglov, upphandling av entreprenör, projektering samt produktion.
 • Du deltar i kommunens process att ta fram en ny detaljplan och bevakar bolagets intressen.
 • Du deltar i projektering och granskar att entreprenören planerar enligt bolagets kravspecifikationer och exploateringsavtal.
 • Du är behjälplig för att tillsammans med förvaltningen trimma in fastigheten.
 • Du deltar i byggprocessen och granskar att entreprenören utför enligt våra kravspecifikationer och exploateringsavtal.
 • Du ska rapportera avseende tider, kostnadsprognoser, gestaltning mm.
 • Du är ansvarig för projektets budget och rapporterar om avvikelser.
 • Du planerar för slutfas och överlämningsfas för ”noll fel”.
 • Du ansvarar för upphandling av totalentreprenör.

Kvalifikationer
Du har en bred kompetens inom byggande och har arbetat inom branschen över fem år. Du är antingen Civilingenjör med inriktning mot samhällsbyggnad, väg & vatten, byggnadskonstruktion/byggprojektledning, lantmäteri eller liknande eller har motsvarande arbetslivserfarenhet från produktion.

Vidare drivs du av utmaningen att driva flera projekt parallellt och självständigt. Då du kommer att ha en koordinerande roll trivs du i en roll med många kontaktytor såväl internt som externt. Att vara initiativtagande, drivande och att prioritera faller sig naturligt för dig och du gillar att jobba i en föränderlig och dynamisk miljö med högt tempo. Som person är strukturerad, målinriktad och initiativtagande.

För att lyckas i rollen som Projektchef tror vi att du har:

 • Universitets- eller högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, Väg & Vatten, lantmäteri, bygg, eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Mycket goda kunskaper om projektprocess, från tidiga skeden till slutbesiktning.
 • Minst 5 års erfarenhet av att arbeta inom bygg/fastighetsbranschen i ledande befattning inom projekt.
 • Affärsmässigt förhållningssätt i relationen till interna liksom externa parter.
 • Erfarenhet av upphandling och förhandling.
 • God samarbetsförmåga.
 • Ledaregenskaper.
 • Stark initiativkraft.

Har du erfarenhet från en projektledande roll sedan tidigare är det meriterande. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du har minst B-körkort.

Tjänsten är placerad i Stockholm med Mälardalen som arbetsområde.

Ansökan:
I denna rekrytering samarbetar Sveafastigheter med Linkz. Urval och intervjuer sker löpande, ansök så snart du kan. För frågor ang. tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Reza Rad på reza@linkz.se eller på 010-16 00 640.
https://pnty-apply.ponty-system.se/linkz?id=248

Om Linkz
Vi är specialister på relationsskapande, rekrytering och interimslösningar inom IT, bygg och fastighetsbranschen.
Besök oss för mer information, www.linkz.se