Cykelkungen Uppsala
Nytänkande boende där cykeln är kung

Cykelkungen är ett boende för dig som gillar att cykla, det kommer inte finnas några parkeringsplatser för bil att hyra i fastigheten. Däremot kommer det finnas lättillgänglig cykelparkering, både i cykelförråd inomhus och väderskyddet ute. Även mindre ”verkstadsutrymmen” utrustat med cykelpump samt förvaring av cykeldäck kommer finnas.

Cykelkungen ligger vid Fyrislundsgatan/Johannesbäcksgatan i Östra Sala Backe, strategiskt placerad nära kommunikationer och fina naturområden. Cykel-och gångvägsnätet är väl utbyggt i området och med en 15 minuters cykeltur kommer du vart som helst i staden. Grönska och parker finns åt alla håll.

Här kommer 99 nya hyresrätter med varierade lägenhetstyper och storlekar att byggas. Det kommer att finnas allt från etagelägenheter på bottenplan med radhuskänsla, till lägenheter på vinden. Från 1:or runt 20 kvm till 5: or runt 100 kvm.  De flesta lägenheterna har egen uteplats eller balkong och det kommer även att finnas en gemensam takterrass och en gemensam gård.

Byggnadens fasad utförs i huvudsak i vit puts med slingerväxter i för att möjliggöra en grön fasad. Balkonger mot väster på gårdssidan utformas med fasta odlingslådor för plantering av växter

”Det kommer också att finnas en cykelpool med eldrivna lådcyklar.”

Vill man inte alltid cykla så ingår 5-års medlemskap i en bilpool och ett UL-kort laddat med 1000 kr. I källaren kommer det att finns ett rum utrustat för träning, med motionscyklar och cykeltrainers. Här är cykeln kung!

Läs mer om Sveafastigheters projekt Cykelkungen här