Flora Stockholm
Bo bland fjärilar i Midsommarkransen

Med ett arkitektoniskt formspråk som ger utrymme för natur och teknologi att samsas växer FLORA fram - 37 nya bostadsrätter ritade av Rahel Belatchew på Belatchew Arkitekter.

Fasaden kläs i cederträ vilket återspeglar vår tids omsorg om miljön. Trä är ett levande material med naturliga skiftningar och nyanser. Taket kläs i sedum och örter och förstärker byggnadens gröna avtryck på platsen. Solceller kommer placeras på taket. Digital postbox och digitalt fastighetsregister kommer placeras i huset, samt en monitor som visar avgångar för buss och tåg. Det kommer också finnas en möjlighet till utlåning av föreningens el-cyklar.

”Taket kläs i sedum och örter vilket ger hem åt insekter och fjärilar”

Byggnaden ligger längs med Bäckvägen och adderar ett nytt samtida uttryck. I gatuplan finns bl.a. plats för café med öppen och välkomnande uteservering.

Tomtens sluttande karaktär gör att två separata våningar kan nås med entré från både Bäckvägen och Cedergrensvägen. Insprängt i terrängen, under byggnaden, ligger garaget exklusivt för Floras boende.

Lägenheterna är luftiga och ljusa tack vare de många ljusinsläppen och den höga takhöjden. Alla lägenheter har genomgående golvvärme vilket ger en skön och jämn uppvärmning av rummen, där inga radiatorer behövs. Alla lägenheter har fransk balkong och flertalet av lägenheterna får stora balkonger i härliga sollägen. Högst upp i byggnaden får lägenheterna terrasser som sträcker sig längs hela fasaden.

”Med sin fasad i trä, avancerad värmeåtervinning och solceller för egen produktion av el kommer Flora att bli ett vack­ert och hållbart tillskott till stadsdelen.”
– Rahel Belatchew, Chefsarkitekt Belatchew Arkitekter

Läs mer om Sveafastigheters projekt Flora