Hållbarhet och god arkitektur i fokus för äldreboende Flen | Sveafastigheter
Samhällsfastigheter
Hållbarhet och god arkitektur i fokus för äldreboende Flen

Med hållbarhet och god arkitektur i fokus vinner Sveafastigheter tillsammans med White Arkitekter markanvisning för särskilt boende för äldre, gruppbostad och lägenheter intill natursköna Gårdsjö strand i centrala Flen.

I markanvisningen ingår äldreboende med 69 lägenheter, gruppbostad samt i ett första skede 50 bostäder. Bostäderna kommer att bli ett välkommet tillskott av lägenheter i Flen. Här kan människor i alla åldrar få en chans att bo i ett område med god tillgång till service och publika kommunikationer, promenadavstånd till centralstationen och pendlingsavstånd på mindre än en timme till Stockholm.

Ann-Charlotte Munter, Kommunstyrelsens ordförande i Flen välkomnar det nya äldreboendet och bostäderna.

”Ett nytt modernt äldreboende och nya bostäder med god arkitektur på Flens vackraste plats är mycket efterlängtad här i Flen. Det är en glädje att äntligen kunna erbjuda de som behöver den här typen av lägenheter inom kommunens gränser”, säger Ann-Charlotte Munter.

”Vi är väldigt glada att Flens kommun har utsett oss till vinnare i markanvisningstävlingen. Nu ser vi fram emot ett långsiktigt samarbete med Flens kommun i utveckling av staden”, säger Carl Auer.

Med solceller på tak och fasader i trä, tegel och puts kommer bostäderna att harmoniera väl med nuvarande bebyggelse i området. Preliminär byggstart blir årsskiftet 2021–2022.

”Vårt förslag har fokus på platsens unika förutsättningar, god arkitektur med ett långsiktigt och ansvarsfullt ägande och egen förvaltning.”
– Carl Auer, affärsområdesansvarig för samhällsfastigheter på Sveafastigheter.

Äldreboendet vid Gårdsjö strand i Flen blir Sveafastigheters tredje äldreboende och kommer drivas av Flens kommun. Två äldreboenden byggs just nu: ett i Upplands Väsby tillsammans med Silver Life samt ett i Kalmar tillsammans med Vardaga.