Organisation
Sveafastigheter blir en del av SBB

Sveafastigheter har de senaste fem åren utvecklat bostäder och samhällsfastigheter med hållbarhet i fokus och är aktiva i femton svenska kommuner. Nu blir Sveafastigheter Bostad en del av SBB när Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) förvärvar 100 procent av aktierna i Sveafastigheter Bostad.

Sveafastigheters fokus på att utveckla hållbara bostäder och samhällsfastigheter kommer att fortsätta inom ramen för SBB. Sveafastigheters organisation kommer som en följd av affären inte att förändras, men vissa resurser kommer även att användas i SBB:s övriga verksamheter. Sveafastigheters VD Viktor Mandel kommer att ingå i SBB:s ledningsgrupp, Fredrik Cronqvist kommer att arbeta som affärsutvecklare med fokus på tillväxt i Skåne och Danmark och marknads- och hållbarhetschef Harry McNeil kommer att bidra till SBB:s hållbarhetsteam.

– Vi har byggt upp en stark förmåga att utveckla attraktiva hyresrättsprojekt, och tillsammans med SBB:s starka finansiella ställning kommer vi att kunna öka takten och utveckla fler bostäder med hållbarhet i fokus. Vi har länge imponerats av SBB:s utveckling och ser fram mot att jobba tillsammans, säger Viktor Mandel, VD för Sveafastigheter.

”Vår kompetens inom både klimatsmart bostadsbyggande, socialt hållbar stadsutveckling och innovation får nu ännu större spridning.”

Willem De Geer, styrelseordförande Sveafastigheter

– Vi är väldigt stolta över Sveafastigheter nu blir en del av SBB. Tillsammans kommer vi att bli en viktig samarbetspartner åt kommuner över hela Sverige. Vår kompetens inom både klimatsmart bostadsbyggande, socialt hållbar stadsutveckling och innovation får nu ännu större spridning, säger Willem De Geer, styrelseordförande i Sveafastigheter.

Tillträde planeras att ske 15 december 2020.