Kundkristallen 2022
Vi vinner Kundkristallen för Årets Nyproduktion

Det är med stor glädje vi kan berätta att vårt trygghetsboende Hydran vunnit Kundkristallen för Årets Nyproduktion. Att de boende i Hydran utsett oss till de bästa hyresvärdarna visar vilken kraft det finns i bostadsbyggande där omtanke om både människa och miljö finns med hela vägen. Hyresgästerna i Hydran är de som gett högst betyg i Aktiv Bo:s enkätundersökning inom kategorin nyproduktionsindex. I Hydran behöver minst en i hushållet vara 65+.

Vad gör Hydran så speciellt?

Hydran är ett klimatsmart trygghetsboende byggt för gemenskap. Här ryms generösa gemensamma utrymmen både ute och inne som både uppmuntrar till och gör det enkelt att umgås. Social samvaro ska aldrig vara långt borta i Hydran.

På plats finns även Hydrans populära trygghetsvärd Desiré. Hennes roll är bland annat att anordna aktiviteter för hyresgästerna så som rörelseträning, musikkvällar och julbak men även kunna hjälpa till med att byta glödlampor, teknikfix eller andra vardagssysslor. Något vi sett har varit en viktig pusselbit i arbetet för ett tryggt och socialt boende.

Foto: Caroline Linnakallio

– Det här är så roligt! Jag känner verkligen att jag gör skillnad med mitt jobb och att få det bevisat på det här sättet känns helt fantastiskt. Jag tror starkt på idén att skapa hem med gemenskap för att minska ensamheten och ge människor en tryggare vardag och jag är så stolt över att få vara en del av det.

Desiré Haettman, trygghetsvärd, Hydran

Med vetskapen om att ensamhet är något många upplever idag ville vi dra vårt strå och försöka bygga bort ensamhet. Vinsten av Kundkristallen 2022 är ett kvitto på att vi lyckats. 

– Vi är väldigt glada och stolta! Kundkristallen är ett kvitto på att vi skapat, byggt och förvaltar hem med omtanke om människorna som bor i Hydran. Det sporrar oss att fortsätta bygga trivsamma och klimatsmarta hem och kvarter där vårt engagemang sträcker sig utanför husväggarna.

Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter.

Kundkristallen delas ut av AktivBo som är ett datadrivet kunskaps- och plattformsföretag som bland annat genomför datainsamling från hyresgäster och analys av hyresgästernas svar. En gång om året under Benchmark Event hyllas de privata och kommunala bostads- och fastighetsbolagen som av sina hyresgäster utsetts till de bästa hyresvärdarna. Kundkristallen delas ut av AktivBo som är ett datadrivet kunskaps- och plattformsföretag som bland annat genomför datainsamling från hyresgäster och analys av hyresgästernas svar. En gång om året under Benchmark Event hyllas de privata och kommunala bostads- och fastighetsbolagen som av sina hyresgäster utsetts till de bästa hyresvärdarna. Läs mer om Kundkristallen här.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.