Vill du hyra lägenhet? Gå hit
Hyresgäst hos oss? Gå hit
Samhällsfastigheter

Boende och fastigheter för den som behöver något extra

För oss är samhällsfastigheter byggnader där olika typer av samhällsservice bedrivs. Det kan handla om äldreboenden, gruppboenden (LSS) och skolor. Men också fastigheter för speciella behov.

Med en äldre befolkning ökar behovet av fler och moderna vård- och omsorgsboenden. I detta nu bygger vi flera olika typer av samhällsfastigheter runt om i Sverige. Bland annat förskola, LSS gruppbostad, trygghetsboende med gemensamhetsytor samt äldreboenden.  Vi vet att kommande äldre generationer efterfrågar en annan boendestandard än tidigare, samtidigt som kraven på design och arkitektur ökar. För dem som arbetar på våra äldreboenden behövs en god arbetsmiljö. Det här erbjuder Sveafastigheter. Vår ambition är att erbjuda vacker och funktionell arkitektur till en rimlig kostnad med hållbarhet i fokus.Med lång och gedigen erfarenhet av att bygga, äga och förvalta äldreboenden vet vi vad som krävs för att skapa framtidens äldreboenden för både hyresgäster och personal. Vi bygger bara äldreboenden vi själva skulle vilja bo i.

“Vi bygger bara äldreboenden vi själva skulle vilja bo i.”

I våra samhällsfastigheter är den allra största delen av våra hyresgäster privata operatörer och kommuner. För dem är det en trygghet att veta att vi äger och förvaltar våra fastigheter långsiktigt.

För mer information kontakta

Carl Auer

carl.auer@sveafastigheter.se


Våra samhällsboende

ALLA PROJEKT

Hyresrätter

Våra hyresrätter ska vara hållbara och funktionseffektiva, med låg boendekostnad och nöjda boende. Vår vision är att vara en ledande förvaltare av hyresrätter – och en innovativ utvecklare av nya projekt.

Läs mer om våra Hyresrätter

Bostadsrätter

Våra bostadsrätter kännetecknas av stark och nytänkande arkitektur med fokus på innovation och hållbarhet. Projekten leds av Rahel Belatchew, en internationellt erkänd och prisbelönad arkitekt och grundare av Belatchew Arkitekter.

Läs mer om våra Bostadsrätter