Boenden för äldre och utbildningslokaler för den som behöver något extra | Sveafastigheter
Samhällsfastigheter

Boenden för äldre och utbildningslokaler för den som behöver något extra

Med en äldre befolkning ökar behovet av fler variationsrika och moderna boenden för äldre. Med en skola i förändring ställs nya krav på skolmiljön. Hos Sveafastigheter finns erfarenhet, kompetens och kunnande i alla delar.

Sveafastigheter utvecklar inte bara fastigheter. Vi vill också bidra till att utveckla samhället, och en viktig del i det är våra samhällsfastigheter – byggnader där olika typer av samhällsservice bedrivs. Det kan handla om boenden för äldre, gruppboenden (LSS) och skolor. Men också fastigheter för andra speciella behov.  Idag bygger Sveafastigheter flera olika typer av samhällsfastigheter runt om i Sverige: förskolor, gruppbostäder, trygghetsboenden med gemensamhetsytor och särskilda boenden för äldre med det lilla extra. Vi kommer dessutom att utveckla och förvalta innovativa utbildningslokaler, som passar den nya tidens lärande. I alla delar står såväl miljömässig som social hållbarhet i centrum – båda kärnfrågor i alla Sveafastigheters verksamheter.

Sveafastigheter är en långsiktig partner till våra kunder. Redan från start för vi en nära dialog med kunderna – såväl privata aktörer som kommuner – om design och arkitektur, genomförande och underhåll.

Vårt ägande är långsiktigt och vår förvaltning aktiv. Med en gedigen verksamhetsförståelse, stark finansiell position och stor erfarenhetsbank hjälper vi våra kunder att skapa framtidens samhällsfastigheter.

Vårt huvudfokus kommer att ligga på utveckling och långsiktigt ägande av framtidens boenden för äldre och utbildningslokaler i Sverige. Men vi kommer också att kunna vara en långsiktig part avseende ägande av fastigheter i det äldre beståndet där samhällsservice bedrivs inom kommunen.

Vi som ansvarar för utvecklingen av Sveafastigheters investeringar i
samhällsfastigheter har lång och gedigen erfarenhet av segmentet. Både ur ett ägar- och förvaltarperspektiv men också från en aktiv bakgrund inom vård och lärande.


Våra Samhällsboende

ALLA PROJEKT

Hyresrätter

Våra hyresrätter ska vara hållbara och funktionseffektiva och med nöjda hyresgäster. Vår vision är att vara en ledande förvaltare av hyresrätter – och en innovativ utvecklare av nya projekt.

Läs mer om våra Hyresrätter

Bostadsrätter

Våra bostadsrätter kännetecknas av stark och nytänkande arkitektur med fokus på innovation och hållbarhet.

Läs mer om våra Bostadsrätter