Hydran | Sveafastigheter
Vill du hyra lägenhet? Gå hit
Hyresgäst hos oss? Gå hit
Uthyrning pågår

Hydran / Västerås

Hållbarhet och gemenskap nära Mälaren

I Öster Mälarstrand byggs det hållbara kollektivboendet för den som söker trygghet och gemenskap. Som en del av Västerås hållbara teknik- och miljöstadsdel vänder sig Hydran till aktiva äldre som vill skapa ett hem där social samvaro och närhet till service står i centrum.
Upplåtelseform

Hyresrätter

Projektstatus

Produktion

Antal lägenheter

96 st

Lägenhetsstorlek

2 RoK

Byggstart

2018

Inflytt

Hösten 2020

Totalentreprenör

HMB Constructions

Projektchef

Suzan Amin

Kontaktuppgifter

suzan.amin@sveafastigheter.se

Norr om poesiparken i Öster Mälarstrand och endast ett stenkast från Mälaren byggs ett trivsamt och levande trygghetsboende med fyra hus som delar samma träfasad men utmärker sig genom de varierande nyanserna. Den grönskande gården med odlingslådor, boulebana, sittplatser och grillplats binder ihop husen. För barnbarn som kommer på besök finns lekstockar och gott om utrymme för bus. I garaget under gården finns 42 platser för de som vill ha enkel tillgång till bilen.

Hydran Västerås Seniorboende Hyreslägenheter

Hydran | Västerås

Uthyrning pågår. Inflyttning hösten 2020.
Anmäl ditt intresse

Du som bor i Hydran kommer dessutom att bo i Sveriges första flerbostadshus som uppförs som plusenergihus där fjärrvärme används istället för bergvärme. Huset producerar helt enkelt mer energi än det förbrukar – genom energi från solceller och sparande av överskottsvärme. Dessutom får hyresgästerna i Hydran verktyg för att kunna påverka sitt eget klimatavtryck. Till exempel genom att mäta tappvarmvatten och hushållsel.

Boendet i bilder

Ta tag och dra i bilderna för att få en 360° vy över lägenheterna i Hydran.

Det krävs inget biståndsbeslut för att bo i trygghetsboendet Hydran, men minst en i hushållet måste vara över 65 år.