17 augusti, 2023

Spadtag för första stora byggnationen i Flen på flera decennier

Flen ska locka människor från hela Sörmland med omnejd att flytta dit. En viktig del är att det finns bra boendealternativ för alla åldrar. Därför görs det största fastighetsutvecklingsprojektet i Flen på flera decennier när vårdboende och bostäder byggs. Det första spadtaget är nu taget för vårdboendet med 70 lägenheter.

Byggnationen av vårdboende och bostäder vid Gårdsjöstrand, invid vattnet och strandpromenaden, är ett välkommet tillskott till kommunen. Flens kommun kommer driva vårdboendet, byggherre är Sveafastigheter och totalentreprenad HMB. Vid det symboliska spadtaget för byggstarten av vårdboendet medverkade bland andra Flens Kommunstyrelseordförande. 

– Detta är ett väldigt efterlängtat byggprojekt som nu ska börja ta form. Vi är väldigt glada att ha ett bra samarbete med Sveafastigheter och att arbetet har gått så smidigt tillsammans, säger Ann-Charlotte Munter, Kommunstyrelsens Ordförande, Flens kommun. 

Spadtag vrdboende Flen
Suzan Amin, projektchef, Sveafastigheter, Ann-Charlotte Munter, KSO, Flens kommun och Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter tar symboliskt första spadtag för Flens nya vårdboende. 

Vårdboendets 70 lägenheter och gemensamma ytor väntas stå klara sommaren 2025. Under 2024 kommer byggnationen av hyresrätter och bostadsrätter påbörjas en bit från vårdboendet.  

– Det är roligt att kunna bidra med riktigt bra vårdboende och så småningom bostäder i Flen. Vi på Sveafastigheter har en gedigen kunskap av att utveckla, bygga och förvalta bostäder där människor trivs och vi gör det dessutom med ett ambitiöst hållbarhetsarbete, säger Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter. 

Vårdboendet byggs i enlighet med Miljöbyggnad Silver. På taket installeras solceller för att kunna ge el till fastigheten. På gården byggs ett växthus som boende i vårdboendet kan nyttja. 

Flen rendering vrdboende Sveafastigheter

Rendering över vårdboendet som väntas stå färdigt sommaren 2025. 

Sveafastigheter har sedan tidigare färdigställt vårdboende i Upplands Väsby och trygghetsboenden i Västerås och Nacka. 

För mer information:
Moa Andersson, Kommunikationschef och hållbarhetskoordinator, Sveafastigheter
070 218 91 07, 
moa.andersson@sveafastigheter.se

Sveafastigheter utvecklar platsspecifika bostäder med starkt hållbarhetsfokus och har egen långsiktig förvaltning. Sveafastigheter har byggt Sveriges första stora plusenergihus, som certifierats som Miljöbyggnad Guld och vann 2018 års Hållbarhetspris. Sveafastigheter har fortsatt färdigställa flera bostäder med ledande hållbarhetslösningar, bland annat mobilitetshuset Cykelkungen och kollektivhuset Rudbeckia i Uppsala och trygghetsboendet Hydran i Västerås, som genomsyras av plusenergiteknik, gemensamhets- och kollektivlösningar och vann Kundkristallen 2022 för Sveriges nöjdaste hyresgäster i nyproduktion. Sveafastigheter ägs av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) och Kåpan tjänstepensionsförening.

NYHETER & PRESS